Belediye Güresçileri, Kürsüyü Parselledi

Düzce Belediyesi Güres Kulübü sporculari, yagli pehlivan güreslerinde 7 sporcuyla kürsüye çikma basarisi gösterirdi.

Düzce Belediyesi Güres Kulübü sporculari, Zonguldak’in Kozlu Ilçesine bagli Dagköy’de düzenlenen 32. geleneksel Kozlu Dagköy Yagli Pehlivan Güreslerine katildi.

Kirkpinar Baspehlivanlarinin da katildigi müsabakalarda Onurcan Askan minik bir boy kategorisinde 2., M. Taha Zurnaci minik iki boy kategorisinde 3.z, Göktug Akbal tesvik bir boy kategorisinde 3., Kamuran Polat tesvik iki boy kategorisinde 3., Ö. Faruk Çaglayan ve Selçuk Akbal ayak boy kategorisinde 2. olurken deste büyük boyda ise Ertugrul Topal birinciligi elde etti.

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü güresçileri tebrik ederek, “Bu basari tesadüfi bir basari degil. Özverinin, alin terinin karsiligi olan bir basaridir. Sporcularimizin, antrenörlerimizin ve sporcu ailelerimizin birlikte ortaya koyduklari bir basaridir. Küçük sporcularimizin elde ettigi ve özgüven kazanmalarina da katki saglayacak olan bu basarinin ilimizin yagli güreslerde gelecek yillara damga vurmasi adina bir adim olarak görüyorum. Düzce, gelecek yillarda baspehlivanlar çikartabilecek kapasiteye sahiptir. Neden olmasin? Yolumuz uzun, yolumuz dogru. Attigimiz adimlar kentimizin spor sehri olmasi adina ve bunu her geçen her bir bransta görüyor olmak bizler için gurur verici” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İHA