Manisa'da GSB Spor Okullari'na 40 Bin Basvuru

Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen GSB Spor Okullari ve GSB Engelsiz Spor Okullari’na 40 binin üzerinde basvuru yapildigi bildirildi.

Manisa’da GSB Spor Okullari ve GSB Engelsiz Spor Okullari, 23 farkli bransta tüm hiziyla devam ediyor. Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan 17 ilçede yasayan 6-18 yas araligindaki çocuk ve gençlerin bilissel ve sportif gelisimleri ile sosyallesmelerine katki saglayarak yeteneklerini ortaya çikarmak amaciyla kurslar veriliyor. Bu çerçevede voleybol, atletizm, badminton, bocce, basketbol, boks, cimnastik, eskrim, güres, futbol, judo, karate, hentbol, masa tenisi, taekwondo, okçuluk, tenis, muay thai, wushu, aticilik, satranç, oryantiring ve yüzme branslarinda 40 binin üzerinde basvuru yapildi.

Kurslara katilan ögrenciler, yaz tatilini sporla iç içe geçirmekten mutluluk duyduklarini belirterek, bos vakitlerini verimli ve etkin bir sekilde kullandiklarini, bu sayede teknolojik aletlerle zaman geçirmeyip sosyallestiklerini söyledi.



Manisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk de konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “20 Haziran’da GSB Spor Okullarina basladik. Su anda 23 farkli bransta 40 binin üzerinde kayit aldik ve 165 antrenörümüzle 17 ilçemizde aktif bir sekilde ücretsiz kurslarimiza devam ediyoruz. Ayrica Yüzme Bilmeyen Kalmasin projesi çerçevesinde 14 portatif ve 6 olimpik olmak üzere 20 havuzumuzda bu sehrin evlatlarina yüzme ögretiyoruz. Hedefimiz bu yil 100 bin çocuga yüzme ögretmek. Biz Manisa olarak tarihi hizmetler aldik, yatirimlar anlaminda su ana kadar 100’ün üzerinde bir tesisin insaati devam ediyor. Manisa’da bu tesisler bittiginde inaniyorum ki bu sehrin çocuklari daha güzel daha modern tesislerde daha güzel hizmetler alacaktir. Gençlik ve Spor Bakanligimizin yaptigi bu tesislerin içini doldurmak bizim vazifemiz. Manisa’miz spor kenti olma yolunda hizla ilerliyor. GSB Spor Okullarinda hedefimiz seneye 80 bin çocugumuzu sporla bulusturmak” dedi.

Kaynak: İHA