Final Maçinda Ati Sahlanan Sporcu Attan Düstü Yürekler Agiza Geldi

Bayburt’ta oynanan cirit müsabakasinda ati sahlanan sporcu attan düserek yaralandi. Yarali sporcuya 112 görevlileri müdahale etti.

Il elemelerinin son gününde 15 Temmuz Atli Spor Kulübü ve Çoruh Atli Spor Kulübü aralarinda final maçi oynadi. Birinci olanin yari finale yükselecegi maçta 15 Temmuz Atli Spor Kulübü 13,5 puanla rakibi Çoruh Atli Spor Kulübünü yenerek, il elemelerinde 8 atli spor kulübü içerisinde Bayburt 1’ncisi olarak yari finale adini yazdirmayi basardi. Eksi 5 puanla turnuvayi tamamlayan Çoruh Atli Spor Kulübü ise 2’nci olan takim oldu. Heyecanli ve seyir zevki yüksek maçta sicak havaya aldiris etmeden turnuvayi izleyen seyirciler, tezahüratlariyla takimlarina destek verdiler. Seyirciler her iki takima basarilar dileyerek, iyi olanin kazanmasi temennisinde bulundular. Maçin 2’nci yarisinda atlari dörtnala kosturarak 1’nci olma gayreti içerisinde olan takimlardan Çoruh Atli Spor Kulübü oyuncusu Samet Saka’nin ati birden sahlanarak sporcuyu maçin bitimine az bir zaman kala üzerinden düsürdü. Ciritçinin yardimina sahada bulunan saglik ekipleri yetiserek ilk müdahaleyi yapti. Saglik durumu iyi olan ciritçi, sahanin kenarina alinarak tedbir amaçli bekletildi. Saka’nin yerine yedek sporcu oyuna girerek turnuva sorunsuz bir sekilde tamamlandi. Geleneksel Atli Sporlar Federasyonu yönetim kurulu üyesi Bahri Önal çocuk yaslardan beri cirit sporuyla ilgili oldugunu dile getirerek, "Takimlari, sporculari tamamen hepsini tanidigim için bu spora uzak degiliz. Bayburt bizim için çok önemli bir il. Bayburt’un her ne kadar nüfusu az olsa da atli spor kulüp sayisi sekizdir. Bu durum da bizi ve camiamizi mutlu ediyor. Bugün burada il müsabakalarinda 1’inci olan takim yari finale yükselecek, ayni zamanda 2’nci olan takim ise çeyrek finale çikacak. Her iki takimimiza da basarilar diliyoruz, kazasiz belasiz bir maç olmasini istiyoruz. Bildigim kadariyla Bayburt’ta yeni bir cirit sahasi yapiliyor, yapanlara tesekkür ediyorum, camiamizin buna ihtiyaci var" diye konustu.

Bayburt Cirit Il Temsilcisi Necdet Yilmaz ve Geleneksel Atli Sporlar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Bahri Önal, 1’nci ve 2’nci olan takimlara kupalarini vererek, ciritçilere madalyalarini takdim etti. Turnuva, madalya ve kupalarin verilmesinin ardindan sona erdi.

Kaynak: İHA