Denizli Tarihinde Ilk Defa MHK Üyeligine Getirilen Isim Ahmet Ibanoglu Oldu

DENIZLI – Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu (TFF), Merkez Hakem Kurulunu (MHK) açikladi. MHK Baskani Sabri Çelik olurken, 9 kisilik hakem kurulunda önceki dönem Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ahmet Ibanoglu, Denizli tarihinde ilk defa bu göreve getirilen isim oldu.



Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) açiklandi. MHK Baskani olarak Sabri Çelik seçildi. Yapilan toplantida MHK belirlendi ve hakemlik yapisina iliskin çesitli kararlar alindi. Saha ve VAR hakemi kadrolarinin ayrilacagi belirtildi. Saha hakemleri VAR’da, VAR hakemleri ise sahada görev yapamayacak. Avrupa’nin önemli ligleriyle hakem degisim programi baslatilacak ve hakem atamalarinda, yeni nesil teknolojinin kullanilacagi Hakem Atama Sistemi’ne geçilecegi duyuruldu. Sabri Çelik baskanliginda olusturulan Merkezi Hakem Kurulunda yer alan isimler; “Sabri Çelik (Baskan), Murat Ilgaz, Aynur Aysun Akar, Baki Tuncay Akkin, Ahmet Ibanoglu, Aytekin Durmaz, Recep Sürhat Müniroglu, Ismail Köse, Bülent Gökçü” oldu.

Denizli’de ilk defa MHK’ye seçilen isim Ibanoglu oldu

Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürü olarak 13 yil bu görevi sürdüren Ahmet Ibanoglu, görevi boyunca ulusal ve uluslararasi spor ve gençlik organizasyonlarinda görev ve sorumluluklar üstlendi. 1981 yilinda TFF’de futbol hakemi olarak baslayan görev sürecinde ise, 5 yil Süper Lig Hakemligi, 17 yil profesyonel liglerde hakemlik, 2 yil TFF Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Üyeligi, 16 yil Süper Lig Hakem Gözlemcisi, 3 dönem TFF Futbol Hakemleri Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Icra Kurullari Üyeligi, Hakem Egitimciligi ve Hakem Mentörü gibi görevleri icra etti. Denizli tarihinde ilk defa MHK üyeligine getirilen isim olan Ahmet Ibanoglu, tecrübe ve birikimlerini Türk Hakemliginin ulusal ve uluslararasi rekabette daha iyi seviyelere ulasmasi için kullanacak.

Kaynak: İHA