Acun Ilicali Açiklamasi 'Dogukan Sinik Transferinde Sona Geldik'

Ingiltere Championship ekiplerinden Hull City Baskani Acun Ilicali, Antalyaspor’dan Dogukan Sinik’in transferinde son asamaya geldiklerini, bunun disinda birkaç oyuncuyla daha görüsmelerin sürdügünü söyledi. Takimin yeni transferi Ozan Tufan ise Fenerbahçe’de yasadiklarindan dolayi kirginliklari oldugunu belirtti.

Ingiltere Championship ekiplerinden Hull City, yarin Fenerbahçe ile Sakarya’da saat 20.30’da hazirlik maçinda karsi karsiya gelecek. Bu müsabaka öncesi Hull City Baskani Acun Ilicali, Baskan Yardimcisi Tan Kesler, Teknik Direktör Shota Arveladze ve yeni transfer Ozan Turan, Istanbul’da bir otelde düzenlenen toplantida basin mensuplariyla bir araya geldi.

Acun Ilicali: “Bu yolda yürürken kafamda tek sey; basari”

Bir amaç için yola çiktigini dile getirerek sözlerine baslayan Ilicali, “Bu amaç için de Istanbul’da önemli bir maç yapacak takimimiz. Bundan 1 yil önce bir hayalle yola çiktim. Hayalim de Ingiltere’de bir futbol takimi sahip olmakti. Hayalim 6 ay sonra gerçek oldu. Dünyanin en önemli futbol noktasinda hayalimiz gerçeklesti ve Hull City’nin sahibi oldum. Bu yolda yürürken kafamda tek sey vardi; basari basari basari. Baska hiçbir seye konsantre olmadim. Basarili olmak için de eklimden gelen her seyi yaptim. Benim açimda hayat hep bir mücadele. Hull City ile de kendi alanimin disinda dünyanin en önemli sporu olan futbol dünyasina girmis oldum” seklinde konustu.



“Benim hayalim Türkiye’nin yurt disindaki temsilcisi olmak”

“Biz ilk 6 ayda Hull City’de misafirdik” diyen Acun Ilicali, cümlelerine söyle devam etti:

“Sehir bizi misafir etti. Türk bayragini tribünlerde dalgalandiran bir taraftar kitlesi var. Çok güzel bir sehrin güzel takiminin sahibi olmak benim için ayricalik. Is hayatinda her senem bir öncekinden daha iyi geçti. Takimi aldiktan sonra da takimda önemli gelismeler oldu. Aldigimiz gün düsme riski vardi. Fakat 15 puan küsur ile düsme hattinin uzaginda bitirdik ve artik biz misafir degiliz. Bu haziran itibariyla takimin kadrosuyla ilgili biz tasarruf sahibi olabiliyoruz. Çok önemli bir döneme giriyoruz. Benim hayalim Türkiye’nin yurt disindaki temsilcisi olmak, takim olarak Türk halkinin sahiplendigi bir takim olmak, bu güzel sehrin takimiyla, vatandaslarimizi bulusturmak, dünyanin görmedigi birlikteligi yasamak.”

“Dogukan Sinik ile ciddi asamaya geldik”

Transfer çalismalariyla ilgili bilgi veren Baskan Ilicali, “Bu yola çikarken iyi bir ekip kurmam gerekiyordu. Shota’yi ilk seçenek olarak düsündüm. Shota ile görüsmemizde onun gözlerinde benim hayallerime olan inanci gördüm. O gün itibariyla bu yolda beraber yürüyecegimizi anladim. Kadro hayalimiz oldu, o da kismet isidir. Allah bana yine çok güzel bir sey nasip etti, Ozan’i transfer etme ihtimalim oldu. Fenerbahçe ile sorun yasadigi için bize yakinlik gösterdiler. Ben de hemen ilk teklifimi Ozan’a yaptim. Yine karsimda hayallerini tam olarak gerçeklestirememis ve gerçeklestirmek için fazlasiyla enerjisi olan, projeme inanan, olayin maddi tarafini konusmayan, sadece basari odakli bir insanla konustum. Allah izin verirse çok yakinda bitecegini düsündügüm transferimiz var, Dogukan. Hayallerimizi konustuk onunla. Dogukan ile de ciddi asamaya geldik. O da hayalleri olan bir kardesim. Çok büyük bir yetenek, hayraniyim. Keske olsa dediklerimizin hepsi birer birer olmaya basladi.

Su an 3 futbolcu ile daha görüsüyoruz, son asamada. Bütün amacim bir aile takimi olusturmak, beraber üzülen, beraber sevinen” degerlendirmesinde bulundu.

“Fenerbahçe baskanligi düsünmüyorum”

"Ilerleyen yillarda Fenerbahçe baskanligi düsünüyor musunuz?" sorusuna Ilicali, su sekilde cevap verdi:

“Fenerbahçe baskanligi düsünmüyorum. Kafamda öyle bir düsünce yok. Çünkü çok yakin dostum olan Ali Koç su anda baskan. Bakiyorum sabahtan aksama kadar telefonda Fenerbahçe için bir çaba içinde. Evet, sporsal basarisizliklar olabilir ama bir tecrübe zamani geçirmek gerekiyor. Baskanimiz da o süreci geçirdi. Kulübün gelecegini çok parlak görüyorum. Baskanimiz bu kadar mesai veriyorken, baskanlik koltuguna yakisiyorken, ben Fenerbahçe ile ilgili aklimdan geçirmiyorum. Ama ne zaman destek istenirse her zaman hazirim.”

Hull City’i, ‘Türk takimi’ olarak adlandiran Acun Ilicali, “Önceligi bizdeki yeteneklere verecegim. Dünya platformuna çikacak bütün yeteneklere kapimizi açacagiz” açiklamasinda bulundu.

Shota Arveladze: “Baskan ile konustugumuzda çok istedim, çok inandim”

Hull City Teknik Direktörü Shota Arveladze ise duygularini, “Baskan ile konustugumuzda çok istedim, çok inandim. Ilk günden sonra hemen oraya gitmek, isimin basinda olmak istedim. Kulübü, futbolu seven bir taraftari var. 1 maç kazandim sonra içeride 6 maç kaybettim. Bir reaksiyon görmek zorundaydik. Bir degisiklik yapmamiz gerekiyordu, deplasman formasiyla içeride oynadik ve kazandik. Sonra da iyi sekilde bitirdik. Fenerbahçe maçi da çok önemli. Hangi seviyede oldugumuzu görecegiz” diye aktardi.

Ozan Tufan: “Fenerbahçe’de kirginliklarim var”

Acun Ilicali’ya kendisine gösterdigi ilgiden dolayi tesekkür eden Ozan Tufan, “Kisa bir görüsme oldu. Hayallerimizin bir parçasi olmak ister misin dedi.

Ben de olmak istedim. Sonra hoca ile konustum. Hocanin beklentilerini karsilayabilecegimi, hala heyecanli oldugumu söyledim. Premier Lig yolunda basarabilecegimizi söyledim. Premier Lig’de kisa bir süre de olsa oynadim. Takimi oraya çikarmak için elimden geleni fazlasini yapma ümidiyle transfer oldum. Basarabilecegimize inaniyorum. Kendi oyun gücüme güveniyorum. Kafam sahanin içinde oldugu zaman daha iyi oynayabilen bir oyuncuyum. Bu Fenerbahçe dönemim de çok zor oldu. Hem taraftar hem kulüp açisinda yogun bir dönem geçirdim 7 yil. Simdi yeni bir serüven. Dilerim takimimizi, ülkemizi en iyi sekilde temsil ederim” cümlelerine yer verdi.

Fenerbahçe’de son dönemde yasadiklarindan dolayi kirginliklari oldugunu da vurgulayan Ozan, “Hak etmediklerim var. Benim yasamadigim bir sorun bana lanse edildi. O yüzden kirginliklarim var” dedi.

Hull City Baskan Yardimcisi Tan Kesler de Baskan Acun Ilicali’ya destek olmak için her seyi yaptigini ve kulüpte olmaktan mutluluk duydugunu belirtti.

Kaynak: İHA