BARÜ Ögrencisi Evin Demirhan Yavuz'dan Altin Madalya

Bartin Üniversitesi (BARÜ) ögrencisi, milli sporcu Evin Demirhan Yavuz, Cezayir’de düzenlenen Akdeniz Oyunlarinda altin madalya kazandi.

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Lisansüstü Egitim Enstitüsü Beden Egitimi ve Spor Anabilim Dali ögrencisi Evin Demirhan Yavuz basarilarina bir yenisini daha ekledi. Cezayir’de düzenlenen Akdeniz Oyunlarinda mindere çikan milli güresçi 50 kiloda altin madalyaya uzandi.

Cezayirli Ibtissem Doudou, Italyan Emanuela Liuzzi, Ispanyol Aintzane Gorria Goni ve Tunuslu Sarra Hamdi’yi yenerek finale yükselen Evin Demirhan Yavuz, finalde Fransiz Julie Sabatie’yi yenerek birincilik kürsüsüne çikti.

Elde ettigi basaridan dolayi Evin Demirhan Yavuz’u tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Türk Sporuna deger katma hedefiyle büyük gayretler gösterdiklerinin altini çizdi.

Rektör Uzun, “24 farkli bransta milli sporcunun bulundugu Üniversitemizde sürdürülebilir bir gelisim göstererek her geçen gün kendimizi yeniliyor ve yeni basarilarla gelecege yürüyoruz. Hem lisans hem de lisansüstü egitimde alaninda lider bireyler yetistiriyoruz. Bu düsüncülerle milli güresçimiz Evin Demirhan Yavuz’u tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Evin Demirhan Yavuz, Nisan ayinda Macaristan’da düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasinda ise kadinlar 50 kiloda altin madalya alarak, Avrupa sampiyonlari tarihinde birincilik kürsüsüne çikan üçüncü Türk kadin sporcu olmayi basarmisti.

Kaynak: İHA