PAÜ AMATEM'den Özel Sporculara Anlamli Destek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) AMATEM ekibi ve hastalari, Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü" çerçevesinde Denizli Görme Engelliler Okulu ve Spor Kulübü’yle bir araya geldi.



26 Haziran "Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü" etkinlikleri çerçevesinde PAÜ AMATEM ekibi ve yatan hastalari Denizli Görme Engelliler Okulu ve Spor Kulübü’nü bulustu. Etkinlikte görme engelli sporcularin basarilarinin yaninda sportif faaliyetlerin zorluklarla bas etmeyi, bos zaman aktivitesi olusturarak zamani verimli kullanmayi, sosyallesmeyi ve özgüven artisi saglayarak bagimlilikla mücadelede önemli rol oynadigina dikkat çekilmesi amaçlandi.

AMATEM Merkez Müdürlügünden etkinlik hakkinda açiklama yapildi. Yapilan açiklamada su sözlere yer verildi:

“PAÜ AMATEM hastalari ve aralarinda 2020 Tokyo paralimpik oyunlarda ülkemize altin madalya kazandiran, ayni zamanda PAÜ Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik bölümü ögrencisi Seydanur Kaplan’in da bulundugu sporcularimizla Goalball maçi yaptilar. Goalball 2. Dünya Savasi sirasinda görme yetisini kaybetmis askerleri rehabilite etmek amaciyla bulunmus bir oyundur. Denizli’mizin ilk ve tek paralimpik altin madalyali sporcusu Seydanur Kaplan’a, Denizli Görme Engelliler Okulu Spor Külübü’ne misafirperverlikleri, bagimlilikla mücadele alanina verdikleri destek ve katkilardan dolayi çok tesekkür ediyoruz”.

AMATEM Merkez Md. Psikiyatri AD Ögretim Üyesi Doç. Dr. Tugçe Toker Ugurlu sözlerine söyle devam etti:

“PAÜ AMATEM kliniginde alkol ve madde kullanim bozukluklari tanili hastalara uygulanan ilaç tedavileri, psikoterapiler ve psikoegitimlere ek olarak spor faaliyetlere de önem verilmektedir. Klinigimizde voleybol, basketbol, masa tenisi, yürüyüs ve jimnastik gibi sporlarin yapilmasina uygun açik ve kapali spor alani bulunmaktadir. Yapilan bilimsel çalismalar spor faaliyetlerine katilan hastalarin yatarak tedavi sürecinde katildiklari voleybol müsabakalari gibi aktif spor faaliyetlerinin taburculuk sonrasi takiplerin düzenli devam etmesine yardimci oldugunu göstermektedir.”

Kaynak: İHA