Metin Öztürk Açiklamasi 'Cumhuriyetin 100. Yilinda Ipi Gögüsleyecegiz'

Galatasaray Ikinci Baskani Metin Öztürk, fikstür çekimini degerlendirdi. Çok iyi bir ivmeyle ilerlediklerini söyleyen Öztürk, “Cumhuriyetimizin 100. yilinda ipi biz gögüsleyecegiz” açiklamasini yapti.

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonu fikstürü Riva Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri’nde çekilirken, kura çekiminin ardindan Galatasaray Ikinci Baskani Metin Öztürk basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Her takimla karsi karsiya geleceklerinin altini çizen Öztürk, “Nasil olsa tüm takimlarla oynayacaktik. Fikstür aslinda bahane ama ben sahsen Galatasaray adina iyi bir fikstür çektigimizi düsünüyorum. Sezona Antalyaspor ile baslayacagiz. Evet sicak bir hava ama zaten Dünya Kupasi da Katar’da olacak ve nerede oynarsak oynayalim, lig öne çekildi ve her yerde hava sicak olacak. Ben güzel bir fikstür oldugunu düsünüyorum. Umarim federasyon baskanimizin dedigi gibi fair-play agirlikli bir sezon olur. Cumhuriyetimizin 100. yilinda tüm takimlar sampiyon olmak istiyor. Dursun Özbek baskanimizin da seçilir seçilmez ilk söylemi buydu. Biz 100. yilda sadece futbolda degil tüm branslarda kupalari kaldiran kulüp olmak istiyoruz. Okan hocamizla beraber, Dursun Özbek baskanimizla beraber güzel bir ivme yakaladik. Taraftarimizin da destegi müthis olacak ve insallah bu yil ipi gögüsleyen takim Galatasaray’imiz olacak” açiklamasini yapti.

“Kim hak ediyorsa kazansin”

Ligde 8 Istanbul takiminin olmasini da degerlendiren Öztürk, “Aslinda o çok önemli degil. Deplasmanlar azaldi ancak deplasmanlar da yorgunluga sebep degil. Çünkü bir kaç gün önceden gidiyorsunuz. Ben bu sene futbolun daha adaletli olacagini düsünüyorum. Futbol adaletli oldugu zaman kim hak ediyorsa o kazansin. Biz su an çok iyi bir ivme içindeyiz. Dursun baskanimiz bu konuda zaten çok tecrübeli. Onun kurdugu takim arka arkaya iki sene sampiyon oldu. Umarim bu sene de Cumhuriyetimizin 100. yilinda ipi Galatasaray gögüsleyecek. Seçimden sonra yaptigimiz gibi Ata’mizin huzuruna bunun gururuyla gidecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA