Merkezefendili Sporcu Kirkpinar'dan Madalya Ile Döndü

Denizli’de, Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde yetisen sporcu Serhat Abay, 661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde tesvik-2 boyda üçüncülük madalyasini aldi. Abay, elde ettigi üçüncülükle boy atlayarak, bundan sonraki müsabakalarinda tozkoparan boyda güresmeye hak kazandi.



661’inci Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde 14 boyda dereceye giren pehlivanlar, ödüllerini aldi. Kiyasiya çekismenin yasandigi müsabakalarda Merkezefendi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün sporcusu Serhat Abay, üçüncü olarak tozkoparan boyda güresmeye hak kazandi. Güresler sonunda dereceye giren Abay’a bronz madalya takdim edildi. Serhat Abay, Kumluca ve Kocaeli Seka Park’tan sonra Kirkpinar Güresleri’nde de dereceye girdi.

“Genç sporcumuzu kutluyorum”

Abay, Denizli’ye döner dönmez madalyasi ile beraber Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan’i ziyaret etti. Baskan Dogan, Merkezefendi Belediyesi’nin genç sporcusu Serhat Abay’i, verdigi mücadeleden ve elde ettigi basaridan dolayi tebrik etti. Dogan, “Genç sporcularimiza destek olmaya devam ediyoruz. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde dereceye giren Serhat Abay, bizi bir kez daha gururlandirdi. Merkezefendi’mize ve Denizli’mize kazandirdigi madalya için genç sporcumuzu kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA