Bitlis'te Uluslararasi Muay Thai Maçlari Düzenlendi

Bitlis’te Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafindan Türkiye, Iran ve Azerbaycan sporcularinin katildigi Muay Thai maçlari düzenlendi. Cumhuriyet Meydaninda gerçeklesen müsabakalara erkek ve kiz sporcular olmak üzere toplamda 56 sporcu katildi.

Bitlis ile Tatvan’da yapilan ve 7 gün süren “Uluslararasi Muay Thai Kampi” kapsaminda düzenlenen Uluslararasi Muay Thai Galasi’nda 28 maç yapildi. Maçlara katilan tüm sporculara madalya takildi ve derece alan sporculara kupa verildi.

Muay Thai Federasyonu Milli Takim Koordinatörü Ömer Ugur, “Iran ve Türkiye’nin farkli illerinden sporcularin katilimiyla Bitlis ve Tatvan’da Muay Thai kampi düzenledik. 8.’sini düzenledigimiz kampa 2 ülkeden toplam 56 sporcu katildi.

Kamp sonunda Muay Thai Uluslararasi Dostluk Turnuvasi Gala Gecesi düzenledik. Bundan önceli galayi Tatvan’da yapmistik ve bu galayi da Bitlis il merkezinde yaptik. Bugün 28 maç yapilacak. Bitlis ve ülkemiz genelindeki sporcularimizin gelisimi için bu kamp ve maçlari düzenliyoruz. Maçlar öncesi ülkemiz genelindeki ve yurt disindan gelen sporcularla bir hafta kamp yapiyoruz, tüm sporcularin katilimiyla her gün iki saat antrenman yapiyoruz. Geçen yil yaptigimiz kampin meyvelerini bu yil aldik. Türkiye sampiyonalarinda degisik kategorilerde toplam 7 sampiyonlugumuz oldu. Insallah bu sekilde devam edip milli takima sporcu kazandirma sayisini daha da arttiracagiz.

Iranli sporcularin antrenörü Ali Haghnazari ise, kampa ve galaya 28 sporcuyla katildiklarini, Bitlis ve Tatvan’da çok güzel karsilandiklarini, kampin sporcularin gelisimi açisindan çok verimli oldugunu söyledi.



Maçlari, Bitlis Vali Yardimcisi Furkan Seyman ile Bitlis Gençlik ve Spor Il Müdürü Bilal Elkatmis ve çok sayida vatandas izledi.

Kaynak: İHA