Kürek Milli Takimi'ndan Dünya Sampiyonasi'nda 3 Madalya

Italya’nin Varese kentinde düzenlenen U19 ve U23 Dünya Kürek Sampiyonasi’nda Kürek Milli Takimi, iki gümüs ve bir bronz madalya kazandi. Ilk kez bir dünya sampiyonasinda milliler, katildigi tüm kategorilerde finale kalarak bir ilke imza atmis oldu.

25-31 Agustos tarihlerinde düzenlenen Dünya Kürek Sampiyonasi’na 6 ekiple katilan Kürek Milli Takimi; 2 gümüs, 1 bronz ve 3 dünya dördüncülügü elde etti. U23 Kadinlar Hafif Kilo Tek Çifte kategorisinde mücadele eden Elis Özbay ve U19 Erkekler Iki Çifte kategorisinde yarisan Ahmet Ali Kabadayi ve Halil Kaan Köroglu Dünya ikinciligini elde etti. U19 Erkekler Dört Tek Dümencili kategorisinde mücadele eden Alper Sevket Eren, Yasin Sen, Cevdet Ege Mutlu, Eren Akbas ve Ege Büyükçetin ise Dünya üçüncüsü oldu.

A Finale kalan diger ekiplerden U23 Kadinlar Halil Kilo Iki Tek kategorisinde Eda Erkan ve Ebru Akinal, U23 Erkekler Hafif Kilo Iki Çifte kategorisinde Enes Gök ve Sefik Çakmak ve U19 Erkekler Iki Tek kategorisinde Aytimur Selçuk ve Enes Biber, kiyasiya geçen yarislarin ardindan dünya dördüncülügünü elde etti.

Yarislarda Milli Takim kafilesiyle birlikte olan Türkiye Kürek Federasyonu Erhan Ertürk, yarislardan sonra açiklamalarda bulundu. Gelen basarilardan memnun oldugunu dile getiren Baskan Ertürk, bu basarilarin devaminin gelecegine inandigini söyledi.

Baskan Ertürk, “Müthis bir ivme yakaladik. Bu ivmeyi sürdürebilir kilmak için hem yönetim kademesi hem de sporcular bitmek bilmeyen bir azimle çalisiyor. Kürek sporu bu gelisimini durmadan sürdürecek. Dünya Sampiyonasinda aldigimiz bu sonuçlar, hem önümüzdeki sene Avrupa ve Dünya Sampiyonalarinda, hem de Paris 2024 oyunlarinda katlanarak artacak. Bunun için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Dogru yolda oldugumuzu gösteren gençlerimizi kutluyorum. Madalya alan sporcularimizi ve dünya dördüncüsü olan 3 ekibimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA