Ali Eren Demirezen, Polonyali Boksör Kowwnacki'yi Devirdi

ABD’de gerçeklestirilen agir siklet boks maçinda Türk sporcu Ali Eren Demirezen, Polonyali Adam Kownacki’yi maglup etti.

New York kentindeki Barclays Center’da düzenlenen müsabakada Ali Eren Demirezen, 10 raunt üzerinde yapilan mücadele sonunda Polonyali Kownacki’ye üstünlük saglayarak ringden zaferle ayrildi.

Maçin ardindan açiklamalarda bulunan EC Boxing Yönetim Kurulu Baskani Erol Ceylan, "Bu agirsiklet boksu için büyük bir reklamdir. Polonyali rakip Adam Kownacki ile kiran kirana bir mücadele veren sporcumuz masa hakemlerinin tümünün ortak puaniyla mücadelenin tartismasiz galibi oldu" dedi.

Ali Eren Demirezen’in tüm kamp ve antrenman çalismalarini Türkiye’de gerçeklestirdigini söyleyen antrenör Bülent Baser ise, "Ankara ve Antalya’da yaptigimiz tüm taktikleri ringin içinde mükemmel bir sekilde uyguladik. Ali, hareketli ve baskili bir taktik izledi yedigi yumruklardan daha fazlasini vurmayi basardi" diye konustu.

Demirezen da ABD’ye turistik seyahat için gelmedigini tüm dünyaya gösterdigini vurgulayarak, "Buraya dövüsmek ve kazanmak için geldigimi söyledim ve bunu da basarmanin mutlulugunu yasiyoruz" seklinde konustu.

Kulübün basin danismani Vedat Alyaz ise, "ABD’de yaptigimiz bir maçta masa hakemlerinin üçünün de sporcumuzu üstün görerek, 96-94, 97-93 ve 97-93 seklinde puan vermesi bizim için büyük bir gururdur" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA