Uçagini Kaçirdi, Son Anda Yetistigi Turnuvada Kick Boks Türkiye Sampiyonu Oldu

Kick Boks Dünya Sampiyonu Emine Arslan, Ordu’daki turnuvaya gitmek için aldigi uçak biletinin tarihini karistirinca aksilikler de pesini birakmadi. Son anda yetistigi turnuvada Türkiye sampiyonu olmayi basaran sporcu, “Bilet tarihimden sonraki gün gitmisim havalimanina, baktilar ‘sizin uçak dündü’ dediler. Talihsizlikler yasadim ama yine de sampiyon oldum, gururluyum. Katilamamam benim için çok büyük bir yikim olacakti. Avrupa Kick Boks Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandim, sampiyon olmayi çok istiyorum” dedi.

Güngören’de yasayan, babasi küçük yaslarda vefat eden annesinin ise 11 yasinda terk ettigi Emine Arslan, mücadelelerle dolu yasaminda basariya doymuyor. Çocuk yasta tekstilde çalismaya baslayan Arslan, geçim mücadelesi verdigi yillar içerisinde arkadaslarina özenerek spora basladi.

Bu süreçte antrenman için izin istemesi nedeniyle patronlarinin isten çikardigi sporcu, Bagcilar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ise baslamasinin ardindan antrenmanlarina zaman ayirmaya basladi.

Türkiye Kick Boks Milli Takim Antrenörü Hasan Fahri Sen’in çalistirdigi Arslan, kisa sürede önemli basarilar yakalayarak milli bir sporcu olmayi basardi, Türkiye ve Avrupa Sampiyonluklari yasadi.

Arslan’in hedefi 2022 Avrupa Kick Boks Sampiyonasi’nda altin madalya almak

2019 yilinda Kick Boks Dünya sampiyonlugunu elde eden sporcu azmiyle herkese örnek olurken bu süreçte aksilikler de pesini birakmadi. 2022 yilinda ocak ayinda Ordu’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvasi’na hazirlanan sporcu, havalimanina gittiginde büyük sok yasadi. Tarihleri karistiran sporcu, uçagini kaçirdigini ögrenince bilet arayisina girdi ancak bulamadi. Büyük panik içinde antrenörünü ararken bir yandan da aktarmali olarak Ordu’ya ulasmanin yolunu arayan Arslan, önce Ankara’ya oradan da Ordu’ya gitmeye karar verdi. Ankara’dan indiginde Ordu uçagina binemeyen sporcu, otobüsle yola devam ederken turnuvada sporcularin tartiya çikmaya basladigini ögrendi. Son anda tartiya turnuvaya dahil olan sporcu zorlu rakiplerini de bir bir eleyerek sampiyon olmayi basardi. Yasadigi talihsizliklerin ardindan elde ettigi sampiyonlukla büyük mutluluk yasayan Arslan, haziran ayinda Kocaeli’nde gerçeklestirilen Türkiye Kick Boks Sampiyonasi’nda da sampiyon oldu. Basarili sporcu hedefinin ise Avrupa Kick Boks Sampiyonasi’nda da altin madalya almak oldugunu söyledi.



“Yanlislikla bir sonraki gün gitmisim havalimanina"

Ordu’daki sampiyonaya aldigi uçak biletinin tarihini karismasinin ardindan çok stresli bir süreç yasadigini anlatan basarili sporcu Emine Arslan, “Ilk defa tek basima yola çikacagim, yollari artik ögrenmeliyim dedim. Uçak biletini aldim yanlislikla bir sonraki gün gitmisim havalimanina ben uçagimi bekliyorum. Baktilar ‘sizin uçak dündü, siz tarihe dikkat etmediniz mi’ dediler hakikaten de geç kalmisim. Sonra ne yapabilirim dedim, Ankara aktarmali Ordu’ya gidebilirsiniz dediler. Ankara uçagina bindim, kar yagmaya basladi, herhalde aktarmali uçagima yetisemeyecegim dedim. Uçak baya bir sallantili kalkmaya basladi, ben düsecegim zannettim, korkudan aglamaya basladim. Ankara’ya geldik ama Ordu uçagimi kaçirdim, geç indigimiz için aglamaya basladim. Zar zor otobüs bileti buldum, indigim arabada da bavulumu unuttum. Canli canli bir gideyim de esyalari sonra hallederim dedim. Otobüs bir süre sonra durmaya basladi bir baktim her taraf dize kadar kardi. Her yer arabaydi, kazalar olmustu. Bütün sporcular tartiya giriyorlar ve ben yoldayim hala yetisebilecek miyim diye korkuyorum hala da agliyorum” dedi.

“Hakemlerimiz ‘Seni konusuyorduk gelmeyecek misin diye’ dediler"

Sampiyona öncesi korona geçirdigini, yasanan tüm talihsizliklere ragmen sampiyon olmasinin kendisini çok sevindirdigini anlatan Arslan söyle devam etti: “Sampiyonadan 2 hafta önce ben koronaya yakalandim, o süre zarfinda da antrenman yapamadim. Basima bu kadar talihsizlik gelecegini bilmiyordum, bir dahakine artik arkadaslarsiz yola çikmayacagim. Çok zor bir süreçti, hem hastalik hem yollarda kalmam, kafa karisikligi baya talihsizlikleri yasamam ama çok da güzel maçlar yaptim. Ben uçak biletimi aldim ama bir gün sonra gittim baya geç kalmisim. Biletim dünmüs meger. Bu kadar talihsizlikler yasadim ama ben gene de sampiyon oldum. Bundan dolayi da çok mutluyum, gururluyum. Kocaeli’nde yapilan sampiyonada üstün bir farkla sampiyon oldum 1 ay sonra da Konya’da yapilacak olan Islam Oyunlari’na katilmaya hak kazandim. Hem Konya’da yapilacak olan Islam Oyunlari hem de Avrupa Kick Boks Sampiyonasi’na katilmaya hak kazandim. Tarti kapanmak üzereydi, hakemlerimiz ‘Emine biz de seni konusuyorduk gelmeyecek misin diye, tam da üstüne geldin’ dediler. Her gün çalisiyorum bu sene de bu organizasyonlarda olmayi çok istiyorum katilamamam benim için çok büyük bir yikim olacakti"

“Hakemlere söylüyorum, tartiyi uzatma durumunuz olabilir mi diye"

Sporcusunun yasadigi aksiliklerin kendisini de çok endiselendirdigini ancak sonucunun mutluluk verici oldugunu anlatan Türkiye Kick Boks Milli Takim Antrenörü Hasan Fahri Sen, “Ordu’da yapilan Türkiye Kick Boks Turnuvasi’nda Emine Arslan aksam beni ariyor, ‘hocam ben biletimi bir gün önceye almisim, ben uçagi kaçirmisim’ hemen yeni bilet al dedim. Çünkü ertesi gün öglen ikiye kadar tartisi var. Yollarin da kötü oldugunu biliyorum o ara çok yagisliydi. Aktarmali bilet buldu, sonra bir daha aradi ’hocam aktarmali uçagi kaçirdim’ diye. Otobüse geç yetisirsin bir sekilde dedim, o arada hava durumunu ve yollarin açikligini takip ediyorum. Yollarin durumunun videosunu atti, ben de kendi kendime eyvah dedim. Son dakika da olsa Emine yetisti, pandemi dönemi hastaligi atlatmisti dogru düzgün antrenman yapamadi, salona gelemedi. Evinde elinden geldigince kendi kendine antrenman yapmaya çalisti. Çok güzel maçlar kazandi, sampiyon olarak tamamladi. Simdi önümüzdeki ay Konya’da yapilacak Islam Oyunlari’nda ülkemizi temsil edecek. Ekim ayinda da Avrupa Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil edecek insallah bu sene yine sampiyon olacagina inaniyoruz. Tabi ki üzülüyorsun, sabaha kadar uyuyamadim. Düsünüyorsun ya yetismezse ya söyle olursa, böyle olursa bir sekilde aksiliklere karsi kendimi hazirlamaya çalisiyorum. Tartidaki hakemlere söylüyorum tartiyi uzatma durumunuz olabilir mi diye, federasyon yetkililerine bildiriyorum. Kendimce buna göre önlemler almaya çalisiyordum" diye konustu.

Kaynak: İHA