Türkiye'nin Ilk Uluslararasi Ultra Sky Trail Maratonu Van'da Basladi

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Türkiye Dagcilik Federasyonu Yüksek Dag Kosusu Artos Ultra Sky Maratonu, Gevas ilçesinde start aldi.

Van’in güzelliklerini dünyaya tanitmak amaciyla birçok yeniligi Van ile bulusturan büyüksehir belediyesi bir ilke daha imza atarak Türkiye’de ilk defa uluslararasi bir yarismanin startini Van’in Gevas ilçesinden verdi.

Türkiye ve birçok yabanci ülkeden 200 sporcunun katildigi Türkiye Dagcilik Federasyonu Yüksek Dag Kosusu Artos Ultra Sky Maratonu; 50K Artos Ultra Sky Maraton, 30K Akdamar Run, 15K Vizontele Kosusu Gevas Belediye Meydani’ndan 3 farkli etapta basladi.

Uluslararasi Skyrunning Federasyonu (ISF) tarafindan onaylanmis ilk yaris olan maratonda atletler Artos Dagi ve Van Gölü’nün essiz manzarasinda kosu deneyimi yasiyor.

Artos Dagi’nin çok güzel ve zorlu bir parkur oldugunu söyleyen Hülya Soysal, “Yarismaya Izmir’den katiliyorum. Bugün 30K Akdamar Run yarisinda yarisacagim. Van’a ilk gelisim. Burada olmaktan dolayi çok mutluyum. Etabi inceledim oldukça zorlu görünüyor. Insallah buradan iyi bir basari ve mutlu anilarla ayrilirim” dedi.

Yarisma, 50K Artos Ultra Sky Maratonu’nun tamamlanmasinin ardindan ödül töreniyle devam edecek.

Kaynak: İHA