Süper Kupa'nin Sahibi Trabzonspor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan düzenlenen Turkcell Süper Kupa’da Trabzonspor mutlu sona ulasti. Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakayi bordo-mavililer Cornelius (2), Larsen ve Bakasetas’in golleriyle 4-0 kazanarak kupanin sahibi oldu.

Spor Toto Süper Lig sampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupasi sampiyonunu karsi karsiya getiren ve bu yil 16. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa, Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynandi. Karsilasmanin ilk yarisini bordo-mavililer Cornelius’un attigi golle 1-0 önde tamamladi. Maçin 2. yarisinda etkili bir performans ortaya koyan Trabzonspor üst üste buldugu gollerle farki açti. Cornelius, Larsen ve Bakasetas’in golleriyle Karadeniz ekibi sahadan 4-0 galip ayrilarak kupanin da sahibi oldu. Müsabakanin ardindan düzenlenen kupa töreninde futbolcular tek tek madalyalarina ulasti. Trabzonspor kaptani Ugurcan Çakir, Süper Kupa’yi TFF Baskani Mehmet Büyükeksi’nin elinden aldi.

Tribünlerde bordo-mavi cosku

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda kendilerini ayrilan tribünlerin tamamini dolduran Trabzonsporlu taraftarlar bitis düdügünün ardindan büyük bir sevinç yasadi. Bordo-mavili taraftarlar kupayi kazanan futbolcularini tribüne çagirarak önce alkisladi, daha sonra üçlü çektirdi. Kupa seremonisi sonrasi büyüyen cosku ile taraftarlar sampiyonluk sarkilari söyledi.



Abdullah Avci ile 3. kupa

Sivasspor’u maglup eden Trabzonspor, 2010 ve 2020 yilindan sonra 3. kez Süper Kupa’ya ulasti. Karadeniz ekibinde 1,5 yildir görev yapan Abdullah Avci, 2’si Süper Kupa, 1’i lig sampiyonlugu olmak üzere 3. kupasini kazandi.

Maçin oyuncusu BIP ile seçildi

Turkcell Süper Kupa finalinin en iyi oyuncusu, BIP üzerinden belirlendi. Karsilasmanin son dakikalarindan kupa seremonisine kadar süren canli oylamada, BIP kullanicilari ‘Turkcell Süper Kupa’ kanalindan canli oylamada belirlenen 6 aday arasindan en iyi oyuncuyu belirledi. Maçta 2 gole imza atan Andreas Cornelius maçin oyuncusu seçildi. Danimarkali golcü ödülü aldiktan sonra basin mensuplarina poz verdi.

Kaynak: İHA