Milli Golfçüler Macaristan'dan Altin Ve Bronz Madalyalarla Dönüyor

Macaristan’da düzenlenen 2022 European Ladies Team Shield Championship ile 2022 European Men’s Team Shield Championship sona erdi. Dört gün süren sampiyonalar sonunda Kadin Milli Golf Takimi, Avrupa Kadinlar Takim sampiyonu olurken, Erkek Milli Golf Takimi da Avrupa Erkek Takimlar üçüncülügünü elde etti.

EGA (Avrupa Golf Birligi) tarafindan Pannnia Golf & Country Club’da organize edilen sampiyonada erkek ve kadin takimlari kendi ülkelerinden 4 sporcuyla müsabakalara katildi.

Organizasyonda erkek takimlarinda 11 ülkeden 44, kadinlarda 10 ülkeden 40 oyuncu yer aldi.

Sampiyonada Milli Takim Basantrenörü Erol Simsek ve Milli Takim Basantrenör Yardimcisi Nejla Gerçek önderliginde, Erkek Milli Golf Takimi sporcularindan Berk Çelik, Can Gürdenli, Ibrahim Tarik Aslan ve Taner Yamaç, Kadin Milli Golf Takimi sporcularindan ise Zeynep Süalp, Sude Bay, Deniz Sapmaz ve Deniz Kaya Türkiye’yi temsil etti.

Dört gün süren sampiyonanin ilk gününde liderlige yükselen, sonraki günlerde oynadiklari bütün maçlari kazanan Kadin Milli Golf Takimi, finalde oynanan match play müsabakasinda karsilastigi rakibi Ukrayna’yi da 2-1 maglup etti. Ay-yildizli ekip bu galibiyetin de ardindan 2022 European Ladies Team Shield Championship’te namaglup 2022 Avrupa Kadinlar Takim sampiyonu oldu.

Erkek Golf Milli Takimi ise final gününde 3.’lük 4.’lük maçi için Sirbistan’la karsilasti. Yapilan Match Play müsabakalarinin sonunda milliler, Sirbistan karsisinda 2-1 galip geldi ve 2022 European Men’s Team Shield Championship’i üçüncü sirada tamamladi.

Kaynak: İHA