Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ne Antalya Damgasi

661’inci Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde baspehlivan Antalya Büyüksehir Belediyesi güresçisi Cengizhan Simsek oldu. Finalde Mustafa Tas’i eleyen Simsek Kirkpinar’in yeni Baspehlivani oldu.

Pehlivanlar diyari Antalya 661‘inci Tarihi Kirkpinar Yagli Gürelerine adini bir kez daha altin harflerle yazdirdi. 12’si baspehlivan 150 güresçisi ile er meydaninda boy gösteren Antalya Büyüksehir Belediyesi finale de adini yazdirdi. Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin baspehlivanlari Ismail Balaban üçüncü, Mustafa Tas ikinci, Cengizhan simsek ise altin kemerin yeni sahibi olan baspehlivan oldu.

Baskan Böcek güresçileri yalniz birakmadi

Ata sporu güresi ve güresçileri her zaman destekleyen Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek Kirkpinar’da güresçileri yalniz birakmadi. Gün boyu süren müsabakalarda Antalya Büyüksehir Belediyesi Güresçileri birbirinden basarili müsabakalara imza atti. Yari final maçinda Antalya Büyüksehir Belediyesi baspehlivanlari Ismail Balaban’i maglup eden Cengizhan Simsek finalde Mustafa Tas’i da yenerek yeni Baspehlivan oldu.

Simsek sevincini Baskan Böcek ile paylasti

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Güres Kulübü pehlivani Cengizhan Simsek güçlü fizigi ve teknik güresi ile finale damga vurdu. Yaklasik bir saat süren final müsabakasinin sonunda kazanan isim Cengizhan Simsek oldu. Simsek, müsabakayi kazanir kazanmaz tribünlere çikarak Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ile sevincini paylasti. Simsek, finalin ardindan duygularini su sözlerle dile getirdi, “Öncelikle Antalya Büyüksehir Belediye Baskanim Muhittin Böcek’e çok çok tesekkür ediyorum. Bize güvendigi ve destegini esirgemedigi için çok tesekkür ediyorum. Bizde emegi çok. Allah’im bana bu altin kemeri takmayi nasip etti. Bütün Antalyali hemsehrilerime selamlarimi gönderiyorum. Bana çok dua ettiler.”

Baskan Böcek güresçileri kutladi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek de er meydaninda Antalya Büyüksehir Belediyesi’ni basariyla temsil eden pehlivanlari kutladi. Baskan Böcek, “Altin kemer bir kez daha Antalya’mizin oldu. Finale yükselen 3 baspehlivanimizi da tebrik ediyorum. Cengizhan oglum da, Mustafa oglum da, Ismail oglum da benim için ayri ayri degerli. Hepsiyle gurur duyuyorum. Çok güzel müsabakalar izledik. Sadece finale degil bütün Kirkpinar müsabakalarina adimizi yazdirdik. Her boyda güresen güresçilerimizi ayri ayri tebrik ediyor, Antalya’mizi, Antalya Büyüksehir Belediyemizi en güzel sekliyle er meydaninda temsil ettikleri için tesekkür ediyorum. Altin kemer Türkiye’mize de Antalya’miza da hayirli olsun” dedi.



Altin Kemer’i kusandi

661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde Türkiye’nin yeni baspehlivani olan Cengizhan Simsek’e düzenlenen törenle altin kemeri kusandi. Simsek kürsüye 07 Antalya yazan atkisiyla çikti. Simsek’e altin kemeri Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Kasapoglu takti.

Kaynak: İHA