Emre Mor Açiklamasi 'Türkiye'de Oynamak Istedigim Tek Kulüp Fenerbahçe'ydi'

Fenerbahçe’nin yeni transferi Emre Mor, sari-lacivertli takimda oldugu için çok mutlu oldugunu belirterek, "Türkiye’de oynamak istedigim tek kulüp Fenerbahçe’ydi" dedi.

Yeni Emre Mor, Avusturya kampinda yeni sezon hazirliklarini sürdüren Fenerbahçe’nin aksam antrenmani öncesi düzenlenen basin toplantisinda medya mensuplarinin sorularini yanitladi.

Yeni sezon öncesi yapilan hazirliklarla ilgili degerlendirmeler yapan 24 yasindaki kanat oyuncusu, transfer süreci, forma rekabeti ve gelecek sezon hedefleriyle ilgili konustu.

Emre Mor, “Fenerbahçe’de oldugum için oldukça mutluyum çünkü Türkiye’de oynamak istedigim tek kulüp Fenerbahçe’ydi” dedi.



"Idmanlarimiz siki bir sekilde devam ediyor"

Kamp degerlendirmesiyle sözlerine baslayan Emre, “Zor ve siki bir sekilde idmanlarimizi sürdürüyoruz. Ben de birkaç gün önce buradaydim. Benim açimdan sonradan gelip buradaki idman temposuna adapte olmak biraz daha zor oluyor ama su an itibariyla iyi gidiyor. Oynadigimiz hazirlik maçlarinda da iyi sonuçlar çikardik, iyi performanslar ortaya koyduk. Dün de ayni sekilde Partizan’i yendik. Iyi ilerliyoruz. Önümüzde oynayacagimiz bir hazirlik maçimiz daha var, onun için hazirlaniyoruz. Idmanlarimiz siki bir sekilde devam ediyor. Ciddi bir sekilde çalismalarimizi sürdürüyoruz ta ki oynayacagimiz Dinamo Kiev maçina kadar” dedi.



"Kendimi çok mutlu hissediyorum"

Fenerbahçe’den teklif aldiginda neler hissettigini ve sonrasinda gelisen süreci anlatan Emre Mor, “Elbette ki kendimi çok mutlu hissediyorum. Bir önceki röportajimda da söyledigim gibi geçen sezon bir plan olusturulmustu ve bu plan sene sonunda Fenerbahçe’ye gidebilmekti. Planim belliydi ve ben bu plan dogrultusunda hareket ettim ve buna odaklandim. Gerçeklestigi için gerçekten çok mutluyum. Fenerbahçe’de oldugum için oldukça mutluyum çünkü Türkiye’de oynamak istedigim tek kulüp Fenerbahçe’ydi. Sansliyim ki Fenerbahçe de ayni sekilde bana ilgi duydu ve sonrasinda buraya geldim. Bu sekilde devam etmek istiyorum, iyi bir sekilde Fenerbahçe’ye katki saglamak istiyorum ta ki bir sonraki seviyeye ulasana kadar” seklinde konustu.



"Mental olarak kendimi gelistirdigimi düsünüyorum"

Geçmise göre çok fazla seyin degistigini ve kendisini olgun hissettigini belirten Emre Mor, “Açikçasi profesyonel olarak futbol oynamaya basladiginizda kalitenin sizi yukariya kadar çikaracak tek unsur oldugunu düsünüyorsunuz ama açikçasi bu durum böyle degil. Mental olarak da kendinizi hazir halde bulundurmaniz gerekiyor ki bu konuda benim açimdan eksiklik vardi. Bana da bu oldu, ben de bu olayi yasadim ama bunu degistirmeyi basardigimi düsünüyorum. Özellikle geçen sezon itibariyla gösterecegim en iyi performansa geri dönmek için elimden gelenin en iyisini yaptim ve sadece buna odaklandim. Çalistigim insanlar dogru insanlardi ve Karagümrük’te oynamis olmam da benim açimdan iyi bir eslesme oldu. Aramizda iyi bir uyum oldu. Yeniden dogmak istiyordum, bunda da basarili oldugumu düsünüyorum. Mental olarak kendimi gelistirdigimi düsünüyorum. Tabii ki su anda kendimi daha olgun hissediyorum geçmise nazaran” diye konustu.



"Benim basarimdaki en büyük sebeplerden bir tanesi Volkan hocayla çalismakti"

Milli takimi özledigini de belirten Emre Mor, geçtigimiz sezon Fatih Karagümrük’te Volkan Demirel’le yakaladigi uyumu ise su sözlerle aktardi: “Basarimda herkesin etkisi oldu. Volkan hocamin da keza bu konuda çok büyük etkisi oldu. Açikçasi Karagümrük’e geldigim dönemde kendimi çok fazla fit hissetmiyordum. Uzun bir süre takimla idman yapmamistim, takim antrenmani yapmamistim. Dolayisiyla bu bir sabir süreciydi. Bu sürecin sonunda da benim açimdan oldukça olumlu bir süreç gerçeklesti. Bazen çalistiginiz hocalarla iyi bir uyum yakalarsiniz ve bunun sonucunda da basari ortaya çikar. Volkan hocada da ayni bu sekilde oldu. Uyum içinde çalistigimizi düsünüyorum. Sezon içerisinde birbirimizle çok fazla konustuk. Her hocanin mantalitesi farklidir. Bazi hocalarla daha farkli iletisimler yakalayabilirsiniz. Biz açikçasi harika bir uyum yakaladik. Benim basarimdaki en büyük sebeplerden bir tanesi Volkan hocayla çalismakti. Su an burada da Volkan hocama tesekkür etmek istiyorum. Zira kendisi benim basarimda büyük bir paya sahipti. Ben Karagümrük’e gelmeden önce hocanin duymus oldugu bazi seyler vardi benim zor bir oyuncu oldugumla alakali olarak. Ama beni tanidiktan sonra bu söylentilerin dogru olmadigini da bana söylemisti. Volkan hocanin yaptigi sey suydu; bana her gün ‘sen en iyi bir futbolcusun’ gibi cümleler kurmadi. Daha çok benim futbol oynamama izin verdi ve futbol oynamam noktasinda beni destekledi. Dolayisiyla benim de ihtiyacim olan buydu, futbol oynamakti. Buna ihtiyacim vardi. Bunun dogrultusunda süreç bu sekilde gelisti.”

"Ben her zaman rekabete açigim"

Forma rekabetine de deginen Emre Mor, “Fenerbahçe gibi büyük camialarda bu tip rekabetlerin olmasi normal. Tek bir oyuncuyla sezonu devam ettirmez büyük kulüpler. Tabii ki önümüzde sezon içinde oynayacagimiz çok fazla maç var ve herkesin de pozisyonlarinda firsat bulacagini düsünüyorum. Dolayisiyla benim açimdan bir problem teskil etmiyor. Ama bahsettiginiz bazi isimler orijinal anlamda benim pozisyonumda oynayan futbolcular degiller. Ben her zaman rekabete açigim. Zaten futbolun da zor tarafi bu rekabet ortaminin olmasi. Rekabet olmamis olsaydi zaten tek bir oyuncu sezon boyunca oynamis olurdu. O zaman da bir zorluk ortaya çikmazdi. O yüzden rekabet benim için önemli ve güzel” ifadelerini kullandi.

"Benim ilk geldigim zamani görüyorum Arda’da"

Arda Güler’le ilgili degerlendirmeler yapan Emre Mor, “Birlikte çok fazla antrenman yapma firsati bulamadik ama geçen sezondan takip ediyordum. Takimimizda gerçekten çok iyi oyuncular var. Arda özelinde konusacak olursam benim ilk geldigim zamani görüyorum Arda’da. Ama zaman içerisinde çok daha iyi taniyacagimi düsünüyorum ve ayni sekilde süphesiz ona da yardimci olacagim. Benim yaptigim yanlislari, hatalari yapmamasi konusunda kendi tecrübelerimi ona aktaracagim. Etrafimdaki insanlara bu anlamda yardim etmeyi seviyorum” diye konustu.



"Umuyorum hep birlikte iyi bir sezon çikaririz"

Gelecek sezon ve hedeflerle ilgili kisa bir degerlendirme yapan Emre Mor, “Fenerbahçe gibi büyük camialarda daima baski olur. Bizler de her antrenmanimizi siki bir sekilde yapiyoruz daha iyi olmak için hazir olmak adina. Kalitemizle de bunun üstesinden gelebilecegimizi düsünüyoruz ama sadece kalitenin yeterli oldugunu düsünmüyorum ayni zamanda mantalitenin de çok önemli oldugunu düsünüyorum. Geçen yila baktigimizda sezon içerisinde bütün takimlar birbirini yenebildi. Dolayisiyla daha küçük takimlara karsi oynarken de her zaman hazir ve konsantre olmamiz gerekiyor. Su anda sans ve ihtimaller orada duruyor. Umuyorum hep birlikte iyi bir sezon çikaririz, Türkiye Ligi’nde ve Sampiyonlar Ligi’nde basarili sonuçlar elde ederiz” dedi.



"Oynarken taraftarlari da eglendirdigimi, keyif verdigimi düsünüyorum"

Son olarak oyun stiliyle ilgili konusan Emre Mor, “Arda özelinde konusursam Arda çok kaliteli bir futbolcu. O da benim gibi bu tip hareketleri, oyun seklini seven bir oyuncu. Birlikte oynarsak bunlarin olup olmayacagini görecegiz. Benim oyun seklim belli, stilim belli. Oynarken taraftarlari da eglendirdigimi, keyif verdigimi düsünüyorum. Dolayisiyla ben bu oyun seklimi elbette degistirmeyecegim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA