200 Metrede Sampiyon Ramil Guliyev

Türkiye’nin tarihindeki en basarili atletizm performansini sergiledigi 19. Akdeniz Oyunlari’nin son gününde Ramil Guliyev’den yedinci altin madalya geldi.

Oran’daki 19. Akdeniz Oyunlari’nda dört günlük atletizm müsabakalari sona erdi. Son gün finallerinde 2017 dünya sampiyonu Ramil Guliyev, 200 metrede üst üste ikinci kez Akdeniz Oyunlari sampiyonlugu elde ederek tarihe geçti. Guliyev, 20.21’lik derecesiyle bu yilki en iyi derecesini gerçeklestirdi.

Bayrak takimindan gümüs

Günün son yarisi olan 4400 metre erkekler bayrakta ise heyecanli bir son yasandi. Cezayir’in kazandigi bu yarista Türkiye, Oguzhan Kaya, Yasmani Copello, Sinan Ören ve Ismail Nezir ile mücadele etti. Genç atlet Ismail Nezir, son 80 metrede yaptigi atakla Fransa’yi geride birakip Italya’yla ayni anda finise ulasti. Iki takim 3:04.55’lik dereceyle siralanirken, daha sonra bayrak degisimindeki hata nedeniyle Italya diskalifiye edilince, milli takim oyunlari gümüs madalya ile tamamladi.

4x400 metrede kadinlardan bronz

Kadinlar 4400 metrede ise Fas’in diskalifiye edilmesiyle birlikte Türkiye, mücadeleyi üçüncü olarak tamamladi. Böylece Sevval Ayaz, Ekaterina Guliyev, Tugba Toptas ve Büsra Yildirim’dan olusan dörtlü, oyunlardan bronz madalyayla ayrildi.

Son gün gelen madalyalarla birlikte Türkiye, toplamda 7 altin, 6 gümüs, 2 bronz madalyaya ulasti ve tarihinde ilk kez Akdeniz Oyunlari’nda atletizmin madalya siralamasinda birinciligi aldi.

Kaynak: İHA