Ilhan Palut Açiklamasi 'Avantajimizi Pekistirmis Olduk'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, BATE Borisov karsisindaki avantajlarini pekistirdiklerini belirterek, “Güzel 2 maç oldu. Bugün de taraftarimizin önünde yine dönem dönem iyi bir oyun sergiledik“ dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu rövans maçinda Belarus ekibi BATE Borisov’u 2-0 maglup ettikleri maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Ilk maçta hakli sayida bir avantaji olduklarini hatirlatarak sözlerine baslayan Ilhan Plaut, “Ama bunun bizde herhangi bir rehavete, tempo düsümüne, ciddiyetten uzaklasmaya yol açmamasi gerektigini konustuk. Çünkü yeni bir maç. Yine sahaya iyi bir sonuç almak için çiktik. Yine hem hücumda dogru isler yapmak, hem de defansta 1 gol yememe aliskanligini kazanma adina sahada yer aldik. Maçin baslangiç düdügüyle beraber de oyuncularimda bu ciddiyeti gördüm. Gerçekten tempolu basladilar. Istekli basladilar. Çok fazla hücum girisiminde bulunduk. Çok fazla pozisyon bulduk. Ilk yari 2 gol attik. Zaten avantajli oldugumuz bir durumu iyice hep bu sekilde pekistirmis olduk. Ilk yarinin sonuyla beraber hafif rotasyonlu bir baslangiçtan degisiklikler de bu rotasyonu daha da genisleten bir duruma ulastik. 2. yari da kontrollü bir oyundu. 11’e 11 iken pozisyonlarimiz devam etti. Fakat 10 kisi kaldiktan sonra biraz daha kontrollü oyunla maçi bir sekilde gol yemeden bitirdik. Güzel 2 maç oldu. Bugün de taraftarimizin önünde yine dönem dönem iyi bir oyun sergiledik. Onlara da destekleri için tesekkür ediyorum. Vaduz rakibimiz oldu. Hayirlisi olsun. Artik yarin itibariyle onlarin analizine baslayacagiz. Mental ve fiziksel olarak da bu maçin hazirliklarina baslamis olacagiz” açiklamasinda bulundu.

“Kirmizi kart bir anda her seyi degistirebiliyor”

Her iki 2 maçtaki negatif yönlerinin sari kartlar oldugunu kaydeden Palut, “Daha dikkatli olmamiz lazimdi. Rakibin 5 gole ihtiyaci oldugu bir ortamda çok daha dikkatli olmamiz gerekiyordu. Maalesef bunlar bizim eksi yönlerimiz oldu. Bunlardan ders alip daha dikkatli olacagiz. Bir kirmizi kart bir anda her seyi degistirebiliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA