Jose Morais Açiklamasi 'Türk Insaninin Bana Olan Duygularini Unutamiyorum'

Bir dönem Antalyaspor’u da çalistiran Teknik Direktör Jose Morais, "Türkiye’de çalisma hayalim vardi. Teklifler de vardi ama bir seyler uymadi. Tabii ki benim kalbim her zaman buralarda. Burada saglik problemleri yasamistim. O tarihlerde Türk insaninin bana olan duygularini unutamiyorum. O benim için çok baska bir duyguydu" dedi.

Iran Ligi ekiplerinden Sepahan, yeni sezon öncesi kampini Kocaeli’nin Basiskele ilçesinde bulunan Edis Spor Kompleksi’nde gerçeklestiriyor. Geçtigimiz sezonu lig üçüncüsü olarak bitiren ekip, 1 ay önce teknik direktör koltuguna Jose Morais’i getirdi. Daha önce Jose Mourinho’nun yardimciligini yapan ve Türkiye’de de Antalyaspor’u çalistiran Portekizli teknik adam, antrenman öncesi Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu.

"Gelecekle ilgili çok büyük hedeflerimiz var"

Yeni takimi Sepahan’da sistem oturttuktan sonra büyük basarilar yakalama hedefleri oldugunu belirten Morais, "Burada ilk yilim. Öncelikle takimi kurmak ve sistemi yerlestirmek istiyoruz. Bir kültür olusturmak istiyoruz. Sepahan, köklü ve büyük bir kulüp. Öncelikli amacimiz sistemi yerlestirdikten sonra basarilara devam etmek. Tabii ki ligde kuvvetli bir takimiz. Basarilarimiz devam edecek. Kaliteli oyuncularimiz var. Bunun neticesinde gelecekle ilgili çok büyük hedeflerimiz var" diye konustu.



"Türkiye Ligi, herkesin basarili olup çikis yapabilecegi bir lig"

Türkiye’deki genç teknik direktörlerin gelisimini takip ettigini ve basarili buldugunu söyleyen Jose Morais, "Nuri Sahin bu ülkede oynadi, Emre Belözoglu kaptanlik yapti. Onlar ülkeyi çok iyi biliyorlar. Gelisimleri sürdügü ve ülkeyi iyi bildikleri için basarilari da çabuk sagliyorlar. Türkiye Ligi, herkesin basarili olup çikis yapabilecegi bir lig" ifadelerini kullandi.

"Türk insaninin bana olan duygularini unutamiyorum"

Süper Lig’de çalismaya sicak baktigini ve yasadiklarinin unutulmaz oldugunu da aktaran Portekizli teknik adam, "Türkiye’de çalisma hayalim vardi. Teklifler de vardi ama bir seyler uymadi. Tabii ki benim her zaman kalbim buralarda. Burada saglik problemleri yasamistim. O tarihlerde Türk insaninin bana olan duygularini unutamiyorum. O benim için çok baska bir duyguydu. Unutulmaz bir duyguydu, onun açiklamasi yok" seklinde konustu.

Antrenman sonrasinda ise pasta kesilerek 57 yasina basan Morais’in dogum günü kutlandi.

Kaynak: İHA