Türkiye Halter Sampiyonasindan Madalyalarla Döndü

Türkiye Ferdi Gençler ve U 23 Halter Sampiyonasinin son gününde Gençler 109 KG kategorisini koparmada 102 KG, silkmede 119 KG olmak üzere toplamda 221 KG ile üçüncü tamamlayan Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Berat Yolcu, Mücahit Sarisaltik’in 55 KG kategorisinde altin madalya kazandigi sampiyonada ikinci madalyayi Bayburt Üniversitesine kazandirdi. 81 KG kategorisinde yarisan ögrenci Ahmet Can Turhan ise koparmada 105 KG, silkmede 120 KG olmak üzere toplamda 225 KG ile dördüncü oldu.

Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü ögrencileri ve Bayburt Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporculari Mücahit Sarisaltik, Berat Yolcu ve Ahmet Can Turhan, Van’da düzenlenen Türkiye Ferdi Gençler ve U 23 Halter Sampiyonasina dereceleriyle damga vurdu. Ögr. Gör. Ömer Faruk Aksoy antrenörlügünde büyük basari göstererek sampiyonaya damga vuran ögrenciler, bir sonraki sampiyonada daha fazla madalya sözü verdi. Sampiyonaya hazirlik yaparken üzerlerindeki temsil sorumlulugunun bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Ögr. Gör. Aksoy, Bayburt Üniversitesinin yer aldigi kürsünün önemli bir mücadelenin zirvesi oldugunu söyledi.

Büyük sehirleri ve takimlari geride birakarak dikkat çektiklerini de vurgulayan Aksoy, "Insanlar Bayburt’un ve Üniversitemizin ismini bu tür sampiyonluklarla isittikçe daha fazla merak ve farkindalik gelistiriyorlar. Sporun en güzel yani, temsil ettiginiz degerleri baskalarina anlatabilecek bir performans alanini size sunmasidir. Bu alani iyi kullanarak güzel derecelerle ve birçok izleyicinin ilgisiyle dönüyoruz" ifadelerini kullandi.

Rektör Mutlu Türkmen ise ekiple gurur duydugunu bildirerek basarinin her zaman madalyayla ölçülemeyecek bir gelisim dinamigi olduguna dikkat çekti. Sifirdan baslayan bir serüvende sürekli ileriyi hedefleyen ögrenciler ve antrenörlerle çalismanin asil basari oldugunu söyleyen Rektör Türkmen, diger tüm basarilarin bu basarinin üzerine bina edilecegini kaydetti.

Kaynak: İHA