Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ergün Kayhan;

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ergün Kayhan,”Bu sene balik çok olacak insallah balik gelisimini saglarsa halkimiz bu sene bol palamut yiyecek. Geçen sene bu balik olmadi bu sene umudumuz palamut da” dedi.

Tüm Türkiye’de 1 Nisan’da baslayan av yasagi 1 Eylül’de sona erecek. Av yasaginin kalkmasina günler kala Zonguldak’in Kozlu Limaninda da hazirliklar devam ediyor. Balikçilar tekniklerini yeni sezon hazirlarken, aglarini ise yeniliyor.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ergün Kayhan hazirliklarini degerlendirdi. Baskan Kayhan, “Bir Eylül’de açilacak sezonumuzda balikçilar olarak hazirliklarimizi yapiyoruz. Bu arada vanoz baligi palamut yavrusunu yani çok oldugunu gözlemledik Dogu Karadeniz’den Bati Karadeniz’e kadar igne Adaya kadar her tarafta baligin oldugunu tespit ettik. Bu arada baligin 25 santimetre olmasi gerekiyor baligin standart ölçüleri. Bu arada 15 Agustos’ta oltacilara serbest olacak balik 1 Eylülde ’de endüstriyel balikçilara serbest olacak daha evvelki senelerde balik biyolojik gelisimini saglayamadigi için 15 gün daha uzattiklari durumlar olmustu Tarim Bakanliginin biz arkadaslarimizi uyariyoruz baligin çok ufak oldugunu istavrit avlarken ufak palamut varoz baliklarini avliyorlar bu yasak Sahil Güvenlik, Tarim Il Müdürlügü ile koordinasyon kurarak bu kaçak avciligin önüne geçiyoruz. Balikçi arkadaslarimiz yapmiyor ama amatörce bu islerde faaliyet gösteren arkadaslar bu baligi yakaliyor. Bunun cezasi çok fazla biz ikaz ediyoruz, Sahil Güvenlik 7/24 kontrolleri devam ediyor, Tarim Il Müdürlügü Karadan kontrol ediyor. Bizde kooperatif olarak üstümüze düsen vazife olarak arkadaslarimiza anons ediyoruz belediye gerek balikçi barinagindan anons ederek arkadaslarimizi uyariyoruz. Bu sene balik çok olacak insallah balik gelisimini saglarsa halkimiz bu sene bol palamut yiyecek. Geçen sene bu balik olmadi bu sene umudumuz palamut da” dedi.

Kaçak avcilik konusunda da uyarilarda bulunan Baskan Kayhan, “Kaçak avcilari uyariyoruz bilmeden mi aliyorlar bilerek mi aliyorlar, sattiklarini da duyduk bunlari almamalari lazim, yakalamamalari lazim. Bakin çok agir cezalari var bunlarin. Ellerinden ruhsatlari da iptal edilir ayrica yiyecekleri para cezasi da yanima kalir. Biz bunun önüne geçmek için her seyi yapiyoruz yani elimizden geleni kooperatifler olarak istisare kurduk bütün herkesi uyariyoruz, belediye tarafindan da anons ettiriyoruz kaçak avciligin önüne geçmek için” diye konustu.

Kaynak: İHA