Jorge Jesus Açiklamasi 'Tecrübe Eksikligi Etkili Oldu'

Dinamo Kiev’e uzatmada 2-1 maglup olarak Sampiyonlar Ligi defterini kapatan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus karsilasmanin ardindan takiminin iyi bir futbol oynadigini söyleyerek, “Bugünkü sonuçta tecrübe eksikligi etkili oldu” diye konustu.

UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda 0-0’in rövansinda Dinamo Kiev’e sahasinda uzatmalarda 2-1 maglup olarak elenen Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Her maçta oldugu gibi bu maçin da bir hikayesi oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Kirilma anina kadar iyi oynayan bizdik. Rakip kaleye 7 sutumuz vardi, rakibin hiç sutu yoktu. 11’e 11’ken bugün tribünde olan herkes Fenerbahçe’nin turu atlayacagina inaniyordu. Ancak Ismail’in gördügü kirmizi kart gidisati degistirdi. Takim organizasyon anlaminda da bozuldu ve o sirada rakip golü atti. Ama takimimiz toparlandi, savasti ve sonra Valencia penalti kaçirdi. Takimimiz 1 kisi eksik oynadigi için saha kenarindan sürekli direktifler vermeye çalistim. Tabii ki maglup olunca mutlu olmazsiniz ama takimimiz bugün buradan kafasi dik ayrilmali. Tecrübe eksikligi maçin sonucunda etkili oldu” açiklamasini yapti.

“Dinamo Kiev mükemmel bir takim”

Yapilan transferlerin kendi onayiyla yapildigina dikkat çeken ve bugünkü karsilasmanin ardindan bu konuyu konusmanin dogru olmadigini söyleyen Jesus, “Bugün stada gelen taraftarlarimiz eminim takimdan memnun kalmistir. 11’e 11’ken üstündük ve sonrasinda da iyi mücadele ettik. Sampiyonlar Ligi’nde detaylar fark olusturuyor. Kirmizi kart bizi etkiledi. 11’e 11’ken topa sahip olmada yüzde 60’la oynuyorduk ve her istatistikte de öndeydik. Ancak sonrasinda kirmizi kart durumu degistirdi. Yarim saat 10 kisi oynadik ve takim daha çok yoruldu. Uzatmalarda da 1 kisi eksik olmanin etkisini hissettik. Bu olanlarin hepsi bugünkü maçin sonucunu etkiledi” dedi.

Hafta boyunca takimdaki oyuncularin form durumunu da en yakindan gören kisinin kendisi oldugunu söyleyen deneyimli teknik adam, “Hafta boyunca oyuncularla ben çalisiyorum ve fiziksel olarak ne durumda olduklarini ben biliyorum. Polonya’da ilk maçta takim iyiydi ve fiziksel olarak takim iyiydi. Degistirmek adil olmazdi. Joshua King o bölgedeki oyuncumuz ve Serdar Dursun da onun alternatifi. Fiziksel olarak eksikti. Bugünkü maçin hikayesi, 10 kisi kalmamizdi. Belki Dinamo Kiev’i çok iyi tanimiyor olabilirsiniz ama mükemmel bir takimdi. Geçen sene kendileriyle grup asamasinda karsilastim. Barcelona, Bayern Münih ve Benfica’nin oldugu grupta iyi maçlar çikardilar. Gerçekten çok iyi bir takimla karsilastik” ifadelerini kullandi.

“Emre Mor kendisini iyi hissetmedi”

Karsilasmaya 46. dakikada dahil olan ancak 77. dakikada oyundan alinan Emre Mor’un oyuna girdikten sonra kendisini iyi hissetmedigini söyledigini ifade eden Jorge Jesus, “Oyundan çikma sebebi tamamen fiziksel. Oyuna girdikten sonra iyi basladi ancak 10 dakika sonra kendisini iyi hissetmedigini söyledi, bu yüzden Emre Mor’u oyundan aldik. Oyuna giren oyunculardan memnunum. Degisikliklerin ardindan golü bulduk. Zaman zaman oyuna giren bir oyuncu, gerek fiziksel gerekse de taktiksel olarak oyundan çikabiliyor. Bunu daha önce de yaptim. Bugünkü degisikligi yapma sebebimi de söyledim. Bugün oyuna giren oyuncular fiziksel olarak iyi islere imza atti. Degisikliklerin de ardindan golü bulduk bugün” dedi.

Hakem hakkinda sorulan soruyu da yanitlayan Jesus, “Kazandigimiz maçlardan sonra da, kaybettigimiz maçlardan sonra da hakemler hakkinda konusmayi sevmem. Ancak Joshua King’in attigi ancak iptal edilen golün normal oldugunu, Ismail’in de ikinci sari kartinin haksiz oldugunu söyleyebilirim. Karsimizdaki rakip yaklasik 5 yildir beraber oynuyor, biz ise 5 haftadir birlikte çalisiyoruz. Sampiyonlar Ligi’nde bu gibi detaylar belirleyici oluyor” diyerek sözlerine devam etti. Jesus son olarak transferle ilgili olarak “Fenerbahçe bu sezona Avrupa’daki bütün takimlardan daha erken basladi.

Su anda transfer yapmak kolay degil. Birçok Avrupa takimi sezonu geç açti ve gönderecekleri oyunculara da hemen karar vermiyorlar. Transfer konusunda gerek Fenerbahçe gerekse de baska takimlar için konusmak kolay degil” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA