Ilk Milli Maçinda Sampiyon Olan Sporcunun Bayrak Hassasiyeti

Denizli’de son 6 ay içinde ulusal ve uluslararasi kick boks müsabakalarinda basarilara imza atan 17 yasindaki Selvinaz Cura’nin, sampiyon oldugu ilk milli maçindaki düsen bayragi yerden alarak 3 kere öpmesi görenleri mest etti.

Denizli’de yasayan ve kick boks müsabakalarinda basarilara doymayan 17 yasindaki Selvinaz Cura, Mayis ayinda Turkish Open Kickboxing Dünya Kupasi ve Haziran ayinda Türkiye Kickboks Sampiyonasi’nda altin madalya kazandi. Son 6 ay içinde gösterdigi basarili müsabakalar sonucunda Cura, milli formayi giymeye hak kazandi. Ilk maçi için Özbekistan’da yapilan Uluslararasi Kick Boks Turnuvasi’nda 55 kg’da ringe çikan Cura, sampiyon olarak Türk Bayragi’ni dalgalandirdi. Madalya takilacagi sirada saçini düzeltmek isterken bayragi yanlislikla yere düsüren Cura’nin, sonrasinda yaptigi hareket ise görenleri mest etti. Bayragi eline alan Cura, üç kere öpüp anlina koyduktan sonra ay yildizli bayragi tekrar sirtina aldi.

“Kendimi çok kötü hissettim hemen aldim ve öptüm”

Bayragin nasil düstügünü anlamadigini belirten Cura, “Öncelikle milli takima girmek için 3 farkli turnuvaya katilip bunlarda en yüksek puani almaniz gerekiyor. Ilk turnuva Ordu’daydi ve orada 2. oldum. Daha sonra antrenmanlari artirarak Istanbul’daki dünya kupasi maçlarina hazirlanamaya basladim. Orada kendi sikletimde katildigim yarismada 1. oldum. En son Kocaeli’ndeki turnuva dada 1. oldum ve milli formayi giymeye hak kazandim. Özbekistan’da 2’de 2 galibiyetle 1. oldum ve bayragimizi dalgalandirdim. Saçimi düzeltmek istedim ve Türk Bayragi düstü. Kendimi çok kötü hissettim hemen aldim ve öptüm. Benim için milli formayi giyip maç kazanmak çok guru verici” dedi.

Selvinaz Cura’nin antrenörü Ismail Kol ise, “Özbekistan’da Selvinaz milli formayla finalde sampiyon olarak bayragimizi dalgalandirdi. Eylül sonunda gençler dünya sampiyonasina milli formayla gidecek ve insallah oradan da sampiyonluk bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA