Ilhan Palut Açiklamasi 'Futbol Bütün Sonuçlara Açik Bir Oyun'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, futbolun bütün sonuçlara açik bir oyun oldugunu belirterek, “Bize düsen, bu maç için de son derece ciddi olmak, rakibe saygi duymaya devam etmek ve 3-0’in avantajini unutarak yine sahadan güzel bir sonuçla ayrilmanin mücadelesini vermek. Insallah güzel bir sonuçla bir üst tura çikarak ayrilan takim biz oluruz” dedi.

UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu rövans maçinda yarin BATE Borisov ile karsilasacak olan Konyaspor, bugün yaptigi antrenmanla hazirliklarini tamamladi. Kayacik Tesisleri’nde yapilan antrenman öncesi Ilhan Palut ve yeni transfer Robert Muric basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Ilhan Palut Ilk maçtan güzel bir sonuçla ayrildiklarini ve sahada iyi bir futbol oldugunu hatirlatarak sözlerine basladi.

Yarin kayda deger bir avantajla 2. maça çikacaklarini söyleyen Palut, “Tabii ki klasik ama gerçek, futbol bütün sonuçlara açik bir oyun. Bunu defalarca görmüsüzdür. Bize düsen bu maç için de son derece ciddi olmak, rakibe saygi duymaya devam etmek ve 3-0’in avantajini unutarak yine sahadan güzel bir sonuçla ayrilmanin mücadelesini vermek. Bu noktada hafta boyunca hazirliklarimizi sürdürdük. Bugün de son antrenmanla tamamlayacagiz ve maç saatini beklemeye baslayacagiz. Insallah yarin sahadan güzel bir sonuçla bir üst tura çikarak ayrilan takim biz oluruz” dedi.



“Belli oranda rotasyon yapacagiz”

Yarinki maçta belli oranda rotasyon yapacagini kaydeden Palut, “Ama bunu tura çok yakin hissettigimiz için degil, bu yogun sezonda bütün futbolcularimi efektif bir sekilde kullanma adina yapacagim. Evet farkli isimler görecegiz ama onlardan da ayni performansi bekleyerek bu hamleyi yapacagim. Aslinda kadro istikrarini seven bir teknik adamim ama öyle bir sezon yasayacagiz ki ve sezonun girisi de öyle bir tempoda olacak ki kadromdaki tüm oyuncularimdan optimum düzeyde faydalanmam gerekecek. Onun için yarin tümden degil ama belli oranda rotasyon yapacagiz. Turu garanti gördügüm için degil, her oyuncuma güvendigim için ve onlardan yararlanmak durumunda oldugum için” ifadelerini kullandi.

"Is olsun diye oyuncu alir miyiz? Hayir"

Transfer çalismalarina da deginen Palut, “Çalistigim forvet oyunculari var. Su anda iki tane forvet oyuncusu takimin bünyesinde. Ben artik resmi maçlara baslamisken sadece elimdeki kadrodan en yüksek verimi almaya çalisiyorum. Onlara büyük saygi duyuyorum. Onlarin emeklerini asla görmezden gelmiyorum ama transfer de futbolun bir gerekliligi. Su anda yönetimimiz çalisiyor. Tam istedigimiz ölçülerde, tam istedigimiz özelliklerde bir oyuncuyu katmak çok kolay mi? Hayir. Is olsun diye oyuncuyu alir miyiz? Hayir. Alinmazsa ben kahrolur muyum? Hayir. Isimize bakacagiz. Yolumuza devam edecegiz. Yeni bir katilim olursa da takimimiza faydali olmasi için yeni gelen oyuncuyu da en hazir hale getirip adaptasyonunu saglayacagiz. Bekliyorum ben de” seklinde konustu.



Muric: "Taraftarimizin destekleriyle bu galibiyeti kutlamak istiyoruz"

Yeni transfer Robert Muric ise, ilk maçta aldiklari 3-0’lik avantaja ragmen rövans mücadelesini de ayni ciddiyetle oynayacaklarini ifade ederek, “Ilk maç seyircisiz oynandi. Bu maçi taraftarlarimizin önünde oynayacagiz. Onlar bize ekstra enerji verecekler, destekleriyle bu galibiyeti kutlamak istiyoruz. Ilk maçimda oyuna sonradan girdim ve gol attim. Bu da bana gurur verdi, çok mutlu oldum" diye konustu.

Kaynak: İHA