Eskisehirspor Taraftarinin Abdullah Avci'ya Tepkisi Sürüyor

Eskisehirspor taraftarinin Abdullah Avci’nin takimlarina yönelik asagilayici sözlerine tepkileri sürüyor. Konuyu degerlendiren Eskisehirspor Taraftarlar Birligi Baskani Murat Diri, bu söylemelerin Abdullah Avci’nin aslinda asla bir futbol adami olmadigini gösterdigini belirterek, “Böyle bir hocanin yetistirecegi futbolcudan ne hayir gelir?” diyerek soru sordu.

Trabzonspor ile Empoli arasinda oynanan hazirlik maçinda, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci’nin Eskisehirspor alt yapisindan yetisen Dorukhan Toköz’ü, “Eskisehirspor’da oynamiyorsun ki” diyerek uyarmis, olay sosyal medyada gündem olmustu. Konuyla ilgili Eskisehirspor sosyal medya hesabindan paylasim yaparak duruma tepki göstermisti. Duruma bir tepki de taraftardan geldi. Trabzonspor teknik direktörünün iki takim taraftarlarini kine tesvik ettigini ifade eden Eskisehirsporlu vatandaslar, söylenen sözleri ‘kibrin’ sonucu olarak nitelendirdi.

“Kendilerini Ali kiran bas kesen sanmaya basladilar.”

Konuyla ilgili konusan Eskisehirspor Taraftarlar Birligi Baskani Murat Diri, Abdullah Avciya sarf ettigi sözlerden dolayi tepki gösterdi. Abdullah Avci’nin aslinda asla bir futbol adami olmadigini ifade eden Diri, “Abdullah Avci, Basaksehir’in teknik direktörüyken Eskisehirspor’u överken, bugün geldigi noktada Eskisehirspor’u yererek Dorukhan’i uyariyor. Dorukhan burada alnin teriyle top oynamis ve buradan da milli takima kadar yükselmis bir oyuncu. Eskisehirspor’un su anki konumundan dolayi asagilayici söylemler kullanan Abdullah Avci’nin aslinda asla bir futbol adami olmadigini, bunun yani sira ne zeki, ne çevik, ne de ahlakli olmadigini bize gösteriyor. Istanbul’a karsi Eskisehir’in tutumu ortada. Ne bir takimin magazasi var, ne bir sampiyonluk kutlamasi burada var. Ama artik buna Trabzon’da buna dâhil, burada sampiyonluk kutlayamadilar. Çünkü bu kibirlerinde bogulacaklar. Böyle bir baskanin, böyle bir hocanin yetistirecegi futbolcudan ne hayir gelir? Geçen yil tüfegin elinde yer aldigi bir koreografiyle Fenerbahçe’ye gönderme yapmislardi. Bundan dolayi da özür dilememisti. Yani biz de Istanbul hegemonyasina karsiyiz, ama orada otobüse ates edildi. Bunu kinamak yerine bunu mesrulastiran ve gurur duyan bir görselin paylasimi yapiliyor. Bunlarla ilgili Türk futbolunda bir kinama yapilmayinca, kendilerini ’Ali kiran bas kesen’ sanmaya basladilar. Akabinde de Eskisehirspor gibi bir camiaya böyle küçümseyici laflar söylüyor. Buradan ben Trabzonspor camiasina, taraftarina da seslenmek istiyorum. Böyle provokatif söylemelerde bulunan insanlarin gazina gelmeyelim. Birbirimize bu kadar düsman olmanin, bu kadar kin gütmenin bir anlami yok. Sporun birlestirici özellikleri varken bu tür ayrililar bize yakismaz” diye konustu.



“Onlar yokken biz vardik”

Eskisehirspor taraftarlarindan Abdullah Düzcan ise Trabzonspor ile aralarinda bir sorunun olmadigini belirtti.

Tribünlerin dostlugu pekistiren yerler oldugunun altini çizen Düzcan, “Eskisehirspor üzerinden teknik ekiptekilerin ve baskanlarinin prim elde etkilerini düsünüyorum. Eskisehirspor alt ligde de olsa, üstte de olsa, kupalari alsa da, alamasa da her zaman büyük bir camia. Biz tribünlerde dostlugu, arkadasligi, kardesligi pekistiremeye çalisirken Trabzon yöneticileri ve teknik kadrosu aramiza nifak tohumu atmaya çalisiyor. Bizim Trabzon camiasi ile bir sorunumuz yoktu, lakin kendileri baslattilar. Onlar yokken biz vardik. ‘Böbürlenme padisahim senden büyük Allah var’ derler. Onlar da düsecekler ama biz onlar gibi olmayiz. Trabzon taraftarina çagrim yöneticilerinin yaptigi sovlari görsünler, galeyana gelmesinler” dedi.

Kaynak: İHA