1500 Rakimli Daga Tirmanip, Yipranan Türk Bayragini Degistirdiler

Yasadiklari farkli illerden memleketleri Erzurum’un Oltu ilçesine gelen bayrak sevdalisi vatandaslar, 1500 rakimli Sitare Dagi’na tirmanarak yipranan Türk bayragini degistirdiler.

Türkiye’nin farkli illerinden Oltu’ya gelen is adami Gencay Yildiztekin, Türkiye Futbol Federasyonu’nda görevli hakem Oguz Akyüz, Murat Yildiztekin, Alperen Yildiztekin ve Ismail Aydik, sabahin erken saatlerinde Sitare Dagi’na tirmandi. Yaklasik bir saatlik tirmanisin ardindan dagin zirvesine ulasan grup, yirtilan Türk bayraginin yerine yenisini asarak, Istiklal Marsi’ni okudu.

Manisa’da yasayan hakem Oguz Akyüz, “Elimizden geldigi kadar izinlerimizi memleketimizde geçirmeye çalisiyoruz. Bundan 3 yil önce de geldigimizde bayragimizin yirtik oldugunu fark ettik, gençlerle bir çalisma baslattik bayragimizi degistirmek için. Daha sonra Gencay agabeyimiz bize katildi.

Geçtigimiz yil yine birlikte bayragimizi degistirmistik, bu sene de yine bize nasip oldu, mutluyuz. Hem bayragimizi degistiriyoruz hem de memleketimize geliyoruz, memleket havasi aliyoruz. Burada olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Gebze’den gelen is adami Gencay Yildiztekin ise, “Oltu’ya geldik, silayi rahim olarak 15 gün dolastik, çok güzel oldu. Hemserilerimizle sohbet ettik. Önceki yil Oguz Akyüz Sitare Dagi’ndaki bayragi degismisti, biz de bunu sürekli hale getirmek istedik. Geçen yil birlikte çikip bayragi degismistik. Biraz zorlanmistik. Bu sene de dedik bu isi gelenek haline getirelim. Her yil bayragimizi degistirmeye gelecegiz insallah. Bugün de çikip bayragimizi degisecegiz, Oltululara ve milletimize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA