Türkiye'de Hazirliklarini Tamamlayan Boksör Ali Eren, ABD'ye Gitti

30 Temmuz Cumartesi sabaha karsi Amerika’nin New York kentinde bulunan Barclays Center in Brooklyn’de ringe çikacak olan olimpiyat boksörüs Ali Eren Demirezen, Antalya ve Ankara kamplarini tamamlayarak Amerika’ya uçtu.

Sporcusunun galanin ikinci ana maçina çikacagini belirten EC BOXING Yönetim Kurulu Baskani Erol Ceylan, "Dünyanin dev organizasyonlarindan birinde bas rollerde oynayacagiz yine. Bu karsilasma Ali için büyük bir test olacak. Daha önce Amerika’da önemli basarilara imza atan sporcumun buradan da zaferle ayrilacagina olan inancim tam" seklinde açiklamalarda bulundu.

Bülent Baser: "Rakibimiz sert bir boksör"

Kamp çalismalarini herhangi bir sakatlanma olmadan tamamladiklarini bildiren EC BOXING Basantrenörü Bülent Baser ise, "Alti haftadan beridir bu maça hazirlaniyoruz. Üç haftalik sparring dövüslerini de sakatlik olmadan geride birakmanin sevincini yasiyoruz. Sparring dövüslerimizi de yine kulübümüzün basarili boksörlerinden, güçlü ve sert yumruklariyla ünlenen Igor Shevadzutskyi ile gerçeklestirdik. Agirlikli çalismalarimizi ise; güç, kondisyon ve dayaniklilik üzerine kurduk. Polonyali rakibimiz Adam Kownacki, gerçekten basarili bir boksör. Oldukça sert ve indirici yumruklara sahip. Biz de buna karsi tüm önlemlerimizi alarak, ABD’nin yolunu tuttuk" dedi.



Ali Eren Demirezen: "Boksu hobi olarak yapmiyorum"

Rakibinin tehlikeli bir boksör oldugunun bilincinde oldugunu belirten sporcumuz Ali Eren Demirezen, "Ben boksu hobi olarak degil, meslek olarak yapiyorum. Baskalari tatil yaparken ben kamp yaparak, litrelerce ter döküyorum. Büyük bir sevgiyle bagliyim isime. Hayatimdaki en sert antrenman ile bu maça hazirlandim. Rakibim hafife alinacak bir sporcu degil. Hedefim onu nakavt ile yenmek. Bu sekilde dünyanin zirvesine yerlesmek için büyük bir adim daha atmis olacagim" seklinde konustu.

EC BOXING basin danismani Vedat Alyaz ise Demirezen dört kez üst üste Avrupa sampiyonlugunu kazandigini vurgulayarak, "Bu maç Ali, için kader maçi niteligini tasiyor. Kazanirsa devler ligine adim atmis olacak" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA