Türkiye Boks Sampiyonasi Heyecani Basladi

Kirikkale’nin ev sahipligini yaptigi Yildiz Erkekler ve Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi, 56 ilden 960 sporcunun katilimiyla basladi.

Kirikkale 17 Agustos Spor Salonu’nda gelecegin milli boksörlerinin altyapisini olusturacak Yildiz Erkekler ve Kadinlar Türkiye Ferdi Boks Sampiyonasi’nin açilis töreni gerçeklestirildi.

Türkiye Boks Federasyonu tarafindan düzenlenen sampiyonaya, 56 ilden 303 kiz ve 660 erkek olmak üzere toplam 963 sporcu katildi.

Yildizlar kategorisindeki en kalabalik katilimin oldugu müsabakalar, 31 Temmuz Pazar gününe kadar sürecegi belirtildi.

Törende konusan Vali Bülent Tekbiyikoglu, Türkiye’nin spor alaninda çok büyük adimlar attigini ifade ederek, "Devletimizin destegi, devletimizin yatirimlari, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin hakkaniyetli çalismalari münasebetiyle illerimizde, ilçelerimizde ve hatta köylerimize kadar spor tesisleri yapildi" dedi.



"Son yillarda çok büyük adimlar attik"

Sporculari ve antrenörleri tebrik eden Tekbiyikoglu, "Bir spora gönül verdikleri için, yasamlarini bir disipline etmek istedikleri için, bir hedeflerinin oldugu için bu çok önemli ve çok kiymetli. Bir medeniyet yükseldigi zaman sadece ekonomisiyle kültürüyle degil, sanatiyla ve sporuyla da yükseliyor. Olimpiyat madalyalarina bakin en fazla madalya toplayan milletler dünyanin en gelismis milletleri. Bizde bu yolda çok büyük adimlar attik son yillarda. Türkiye’mizde yeterince spor tesisleri yoktu. Bundan sonra yapmamiz gereken sey, çok daha büyük sporcular yetistirmek gerektigi" diye konustu.



"25 yil içerisinde görmüs oldugum en yüksek katilim"

Türkiye Boks Federasyonu Baskani Eyüp Gözgeç de "Bugün burada Türkiye’nin en yogun oldugu en kalabalik sporcunun da katilimin oldugu bir sampiyona için bulunuyoruz. Burada 900’ün üzerinde kiz ve erkek sporcumuz var. Bugüne kadar benim 25 yil içerisinde görmüs oldugum en yüksek katilim. Kirikkale Valimiz basta olmak üzere bütün devlet erkani ve Gençlik Spor Il Müdürü’müzün de çok büyük gayretleriyle konaklamada, misafir agirlamada, örnek bir davranis sergilediler" seklinde konustu.

Belediye Baskani Mehmet Saygili da tüm sporculara basarilar diledi.

Kaynak: İHA