Ahmet Dal Açiklamasi 'Sahada Attiginiz Golü Hakem Vermezse, Ofsayttan Gol Yerseniz Transfer Yapmanin Anlami Olmuyor'

Büyüksehir Belediye Erzurumspor Baskani Ahmet Dal gazetecilerle düzenledigi basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Yeni sezonda hakem hatalarinin yasanmamasi gerektigini belirten Dal, “Transfer tahtasini açariz, transfer yapariz ama sahanin içerisinde futbol oynanirken attiginiz golü hakem vermezse, ofsayttan gol yerseniz, var kameralari yanlis çizgiler çekerse olmuyor. Belli basli spor yazarlari Erzurumspor’u sehir üzerinden, soguk üzerinden yipratmaya çalisirsa bizim transfer yapmamizin da bir anlami olmuyor” dedi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden BB Erzurumspor Baskani Ahmet Dal, kulübün son durumu ile ilgili açiklamalarda bulunmak için basin toplantisi düzenledi.

Kulübün suanda transfer yasaginin bulundugunu bu yasagin kalkmasi için 60 milyon lira ödeme oldugunu belirten Dal, kulüpten ayrilan ve kulüpte kalan futbolculara da degindi. Öte yandan hakem hatalari oldugu sürece ne kadar transfer yapilirsa yapilsin bir öneminin olmadigini da ifade eden mavi-beyazli kulübün baskani, yeni sezonda basarili olmak için ellerinden geleni yapacaklarini söyledi.



“Bu sezon da seyir keyfi veren bir Erzurumspor olacak”

Kulübün iyiligi ve daha güçlü hale gelmesi için birkaç projelerinin oldugunu ifade eden BB Erzurumspor Baskani Ahmet Dal, “Tabi malumunuz geçtigimiz sezon play off oynayan bir Erzurumspor var. Bu sezon da yine takimimiz 26 Haziran’da çalismalarina basladi.

Umarim camiamiza yakisir güzel bir sezon taraftarimizin keyif alacagi bir futbol size izletecegiz. 29 Mayis’ta oynadigimiz Istanbulspor maçindan bu yana birçok gelisme yasadik. Önümüzde ise 3 Agustos’ta kongremizi yapacagiz. Yönetim kurulumuzdaki mevcut arkadaslarimiza ilaveten yönetimimizi güçlendirecegiz. Yaklasik olarak 2 aydir ugrastigimiz transfer tahtasi basta olmak üzere çalismalarimiza hiz verecegiz. Kongremizde bütün Erzurumspor taraftarini memnun edecek açiklamalarimiz olacak bunlarin bir kismina bugün deginecegim. Her zaman elestiri yapilan bir konu var BB Büyüksehir yazisi bizim bu konuda bir düsüncemiz yok ama camiamizdan talep gelirse kulübün adindan BB ibaresini kaldirip Erzurumspor olarak veya Erzurumspor FK olarak yola devam edebiliriz. Bunu Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve Onursal Baskanimiz Mehmet Sekmen ile görüsüp konusuyoruz. Ayni sekilde kulübümüz logosunu, efsane Erzurumspor logosuna da dönüstürebiliriz. Bir sekilde öze dönüs ve camiada birlik beraberlik adina bu tür çalismalar yapmayi planliyoruz” seklinde konustu.



“Kulüpten ayrilan futbolcular var”

Daha iyi teklifler aldigini belirterek kulüpten ayrilan futbolcular oldugunu söyleyen Dal, “Geçtigimiz sezon kadromuzda olan ama transfer döneminde kadromuzdan ayrilan birkaç futbolcu var. Jakub szumski sözlesmesi devam etmesine ragmen sözlesmesindeki 70 milyon lira serbest kalma bedelini ödeyerek kulüpten ayrildi. Bunun disinda Aykut Demir, Mücahit Albayrak, Gökhan Alsan ve Novikovas bunlar sözlesmesi biten oyunculardi. Kendileriyle yaptigimiz görüsmelerde daha iyi teklif aldiklarini öne sürdüler hatta bazi oyunculara gidecekleri kulüplerdeki rakami da teklif ettik ama kabul etmediler biz de yollarimizi ayirdik” diye konustu.



“Erzurumspor’un önündeki en büyük engel transfer tahtasidir”

Transfer yasagini kaldirmanin kolay bir süreç olmadigini da kaydeden Ahmet Dal, “Bu anlamda çok fazla sey konusuldu ama bugün bu basin toplantisinda her sey açikça konusulsun herkes her seyin farkinda olsun. Gerçekler bugün burada konusulacak. Zaman zaman bilgilendirmeler yapiyoruz ama kalan kafa karisikliklarini da gidermis olalim. Gökhan Kardes haksiz fesih yapti suanda davamiz devam ediyor. Su anda Erzurumspor’un önündeki en büyük engel transfer tahtasi konusudur. 60 milyon gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Bugüne kadar yaklasik 3-4 yildir Erzurumspor’da forma giyen futbolcularin olusturdugu bir listeden bahsediyoruz. Transfer yasagini kaldirmak sadece bizim elimizde olan bir sey degil görüstügümüz oyuncular onlarin menajerleri, avukatlari onlarla bir masanin etrafinda anlasma zemini bulamazsaniz bu yasagi kaldiramiyorsunuz” ifadelerini kullandi.

“Bir köprünün üzerindeyiz ya altinda kalacagiz ya da üzerinden geçecegiz”

Geçtigimiz sezonlarda Erzurumspor’u soguk hava üzerinden yipratmak isteyenlerin oldugunu da belirten Dal, “Transfer dönemi 8 Eylül’de tamamlaniyor. 7 Eylül gece saat 00.00’a kadar bu süreç devam ediyor. Bu sürecin son anina kadar transfer yasagi konusu için elimizden geleni yapacagiz ama kulübümüze yük olmadan yapacagiz. Çesitli planlarimizda var her türlü mücadeleyi verecegiz. 60 milyon diye tabir ettigimiz konu daha sonrasiyla beraber 100 milyon liranin üzerine tekabül ediyor. Burada futbol oynanir mi cümlesinin kuruldugu yerden her yil 70 takimi agirlayan bir yere ev sahipligi yapan bir sehre dönüstük. Bu anlamda bizim futboldan alacagimiz çok sey var. Transfer tahtasini açariz, transfer yapariz ama sahnin içerisinde futbol oynanirken attiginiz golü hakem vermezse, ofsayttan gol yerseniz, VAR kameralari yanlis çizgiler çekerse ve belli basli spor yazarlari Erzurumspor’u sehir üzerinden, soguk üzerinden yipratmaya çalisirsa bizim transfer yapmamizin da bir anlami olmuyor. Geçen sezon 22 oyuncu transfer ettik. Bugün mevcut federasyon baskanimiz basta olmak üzere tamamen bagimsiz olduguna inanarak güvenerek hepsine de hayirli olsun diyorum. Biz artik Erzurumspor’un hakkinin yenmemesi için bütün olaylarin ve süreçlerin takipçisi olacagiz. Su an köprünün üzerindeyiz. Ya köprü yikilacak altinda kalacagiz ya da üzerinden geçip kulübümüzü kalici gelirlerle gelecege tasiyacagiz. Yeni sezonda bir yenilik getirecegiz. Öneri sistemi gibi olacak ve taraftarlarimizla zaman zaman bir araya gelecegiz. Onlarin kulübe belki gelir getirecek projeleri ve belki bizim kendimizin görmedigi hatalarimizi onlar bize söyleyip gösterecekler. Kongrede sirketlesme karari alacagiz. Kulübümüzü sirketlestirip kalici gelir saglamaya çalisacagiz” dedi.

Kaynak: İHA