Adem Büyük Manisa FK'da

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, tecrübeli golcü Adem Büyük’ü kadrosuna katti.

Manisa Futbol Kulübü, golcü oyuncu Adem Büyük ile 2+1 yillik anlasma sagladi. Fikri Bayril Tesisleri’nde gerçeklesen imza törenine Manisa FK Baskan Vekili Engin Anli katildi.

Imza töreninde konusan yeni transfer Adem Büyük, “Öncelikle Manisa Futbol Kulübü’nde oldugum için çok mutluyum. Uzun yillar önce Manisa’da güzel deneyimler ve sampiyonluk yasadim. Tekrar basladigim yer olan Manisa’ya geri dönüs yaptim diyebiliriz. Bana inanan, güvenen ve hedefleri olan bir kulübe geldim. Takimima katki saglamak için elimden gelenin en iyisini yapacagim. Her zaman söyledigim gibi hiçbir sorumluluktan ve mücadeleden kaçmayan bir Adem Büyük izlettirecegim. Buraya yeni bir hikaye yazmaya geldim. Bu hikayede yer almak için sahada elimden gelen gayreti gösterecegim. Genç arkadaslarimiza tecrübelerimizi de aktarmaya çalisacagiz. Bunun için var gücümüzle çalisacagiz. Baskanimiza, yönetim kurulumuza ve teknik ekibimize tesekkür diyorum. Insallah yolun sonu sampiyonluk olur” dedi.

Adem Büyük transferinin takima büyük bir güç katacagini dile getiren Baskan Vekili Engin Anli ise “Adem Büyük adi gibi ‘Büyük’ bir transfer. Öncelikle Manisamiz’a hayirli olmasini diliyorum. Çok deneyimli, çok tecrübeli, yillarca Süper Lig’de Avrupa kupalarinda önemli maçlarda oynamis, çok güzel goller kaydetmis önemli bir golcü. Adem Büyük ismi üzerine çok fazla yorum yapmak dogru olmaz. Insallah Manisa Futbol Kulübü formasiyla çok basarili maçlara imza atacak. Adem Büyük, genç oyuncularimiz için rol model olacak bir oyuncu. Manisa Futbol Kulübü formasiyla kendisine basarilar diliyorum. Bir kez daha Manisa’miza hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Manisa Futbol Kulübü’nün yeni transferi Adem Büyük’ün kariyeri basarilarla dolu. 30 Agustos 1987’de Artvin’de dünyaya gelen Adem Büyük, futbola Artvin Hopaspor altyapisinda basladi.

Artvin Hopaspor’dan Besiktas alt yapisina transfer olan ve daha sonra Akçaabat Sebatspor, Zeytinburnuspor, Altay, Manisaspor, Boluspor, İçel Idmanyurdu ve Kasimpasa formalari giyen Adam Büyük 2019-2020 sezonunda Galatasaray’a transfer oldu. Galatasaray formasiyla Sampiyonlar Ligi’nde gol atmayi basaran Adem Büyük, sari-kirmizili formayla TFF Süper Kupa’nin sahibi oldu. Adem, Yeni Malatyaspor’daki son iki sezonunda ise 59 maçta forma giydi ve 23 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

Adem Büyük, ilk kez 2004 yilinda milli takim kariyerine basladi.

Türkiye U18 Milli Takim formasini giyen Adem Büyük 2 yil sonra U21 Milli Takim kadrosuna davet edildi. Kariyerinde ilk kez 2013 yilinda A Milli Takim formasi giyen Adem Büyük toplamda 15 milli maça çikti ve 2 gol kaydetti.

Kaynak: İHA