Okan Buruk Açiklamasi 'Galatasaray'a Yakisir Bir Takim Olacagiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasimpasa maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Galatasaray’a yakisir bir takim olacagiz" dedi.

Galatasaray, hazirlik maçinda Kasimpasa’yi 2-1 maglup etti. Maçin ardindan teknik direktör Okan Buruk basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Buruk, “Stada gelirken ilk maçim olacagi için hazirlik müsabakasi olsa da çok heyecanlandim. Taraftarimiz resmi maç gibi geldi. Onlara tesekkür ediyorum. Gelip destek verdiler. Oyunculara kazanarak devam etmek istedigimizi söyledim. Kazanma aliskanligi yakalamak istiyoruz. Stada yeni oyuncularimiz alisti, yeni transfer gördü. Bu anlamda birçok seyi birlikte yasadigimiz bir maçti. Çok fazla git gel oldu. Ilk yarida yoruldugumuz, istedigimizi yapamadigimiz bölümler oldu. Bunun yaninda net pozisyonlarina da girdik. Rakibe zaman zaman topu rakibe biraktik. Ikinci yarida top daha fazla bizde kaldi. Oyuncu degisikliklerinden sonra kalitemiz ortaya çikti. Daha çok topa sahip olduk ve pozisyona girmeye çalistik. Genel olarak istedik belli bölümlerde memnun kaldigimiz ve belli bölümlerde memnun kalmadigimiz bir maç oldu” diye konustu.



"Önemli bir sinavdi"

Kasimpasa maçinin beraber oynayan oyuncular adina önemli bir sinav oldugunu ifade eden Buruk, “Ilk defa böyle bir ciddi hazirlik maçi için beraber oynayan oyuncular adina önemli bir sinavdi. Bence gelecek için bölüm bölüm ümit verdik. Bunun daha iyisini yapmaya çalisacagiz. Sert bir kampin ardindan buradayiz. Gün gün gelisecegiz. Takimi gelistirecek oyuncular eklenebilir. Içerideki oyuncularimizin hepsinin yeni oyuncular gelince performansi artacak. Buna çok eminim. Insallah güzel, basarili, Galatasaray’a yakisir bir takim olacagiz. Bunun için de basta baskanimiz olmak üzere yönetim kurulumuz inanilmaz sekilde çaba sarf ediyor. Bunu çok iyi biliyoruz. Insallah biz de oyuncularla birlikte lige en hazir hale gelmeye çalisacagiz” açiklamasinda bulundu.

"Ilk tercihimiz hazir oyuncular"

Transfer edecekleri oyuncularin takimlarinda oynayan ve hazir oyuncular olmasi gerektigini vurgulayan deneyimli teknik adam, "Bu tür oyuncu alirsak direkt olarak takimin içine katabiliriz. 5-6 günlük Avusturya kampindan sonra maça kadar bir haftalik daha süremiz var. Bu süre içinde gelecek oyunculari hazir oyunculardan seçmemiz gerekiyor ki getirip takim içinde direkt antrenmana sokabilelim. Ilk tercihimiz bu olacak” sözlerini sarf etti.

"Iki tane daha hazirlik maçimiz var"

Kasimpasa maçinin kendileri için ölçü oldugunu söyleyen Okan Buruk, "Ilk yarida belli yorgunluklar görsek de ikinci yari açildik. Rakip de belli dakikada düstü ve biz yükseldik. Antrenmanlarimiza devam ediyoruz. Maçlar olsa da normal antrenmanlar yapiyoruz. Dün yaklasik 1 saat 15 dakikalik taktik çalisma yaptik. Yorgunluklar olacak ama ligin ilk maçina tam olarak hazir halde çikacagiz. Iki tane daha hazirlik maçimiz var. Bunlar da bizim için ölçü olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA