Basalti Müsabakasinda Agabey-Kardes Finalde Güresti

KOCAELI – Bu yil 16. kez düzenlenen Geleneksel Hergeleci Ibrahim Yagli Güresleri’nde agabey ve kardesi, rakiplerini yenerek finalde karsi karsiya geldi. Er meydanindan birinci olan agabey, “Bu sene de boynuz kulagi geçemedi ama potansiyeli var" dedi.

Kartepe Belediyesi 16. Geleneksel Hergeleci Ibrahim Yagli Güreslerine 13 kategoride 500 sporcu katildi.

Kendi kategorilerinde rakiplerini yenen Erdal ve Seçkin Duman kardesler, basalti müsabakasinin finalinde karsi karsiya geldi. Gerçeklesen kiyasiya mücadele sonrasinda agabey Erdal Duman, müsabakadan galip ayrilarak 1’ncilik koltuguna oturdu. Kiyasiya mücadele eden iki kardesi tribünler uzun süre alkisladi. Yillardir er meydaninda güresen kardeslerden agabey Erdal Duman, "Kardesimle güzel bir final oldu. Baya çekismeliydi. Su anlik boynuz kulagi geçemedi ama yasi genç. Ileride bizi de geçecektir" dedi.

Aralarinda güzel bir rekabet oldugunu ifade eden Seçkin Duman ise, "Evde güresten baska bir sey konusmuyoruz" ifadelerini kullandi. Birinci olan agabey Erdal Duman ile ikinci olan Seçkin Duman kupalarini Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman’in elinden aldi.

Kaynak: İHA