Ilhan Palut Açiklamasi 'Ilk Bölümünü Ciddi Bir Avantajla Bitirmis Olduk'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, BATE Borisov’u 3 farkla maglup ederek ciddi bir avantaj sagladiklarini belirterek, takima yeni katilan oyunculardan memnun oldugunu söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçinda Belarus ekibi BATE Borisov’u 3-0 maglup ettikleri maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Maçin baslama düdügüyle beraber topa sahip olup oyunun kontrolünü ellerine aldiklarini ve bunu maçin bitis düdügüne kadar da sürdürmeyi basardiklarini söyleyen Ilhan Palut, “Sadece kirmizi karttan ilk yari bitene kadarki bölümde BATE biraz daha topa sahipti. Bizim için iyi bir maç oldu. 10 kisi kaldiktan sonra bile oyun anlayisimizdan, tempomuzdan, cesur oyunumuzdan geri adim atmadik. Bu oyunu da üç golle süslemeyi bildik. Tabii iki maçlik eslesmeler. Ilk bölümünü ciddi bir avantajla bitirmis olduk. Artik bu noktadan sonra ikinci maçin hazirliklarina baslayacagiz yarin itibariyle. Dedigim gibi Konferans Ligi gruplari uzun bir yol. Üç rakibi elememiz gerekiyor ve haftaya da turu geçebilecek bir skor alip ikinci rakibimize konsantre olmak istiyoruz” dedi.



“Yeni transferlerden de memnunum”

Bugün bütün oyuncularinin gösterdigi performanstan memnun oldugunu kaydeden Palut, “Çünkü sonuç olarak bizim ilk resmi maçimizdi. Evet ritimli bir takima karsi oynayacaktik. Ama bizim de avantajimiz, bir futbol ezberimiz var, özellikle bu sahada oynayabildigimiz. Bunu sahaya yansittigimiz zaman belki çok büyük enerji harcamadan maçlari kendi lehimize çevirebiliyoruz. Çünkü sistem isliyor. Yeni transferlerden de memnunum. Bazilari 90 dakika sans buldu. Digerleri oyuna sonradan dahil oldu. Hepsi elinden geleni yapti. 2. maça belki bazi degisikliklerle yine baslayacagiz. Belki hepsini birden dahil etmedik. Ama zaten isleyen bir sistemimiz ve iyi bir takimimiz var. Sadece Abdülkerim eksildi. Bunu da hemen bir tarafa koymak dogru degil ama mutlaka transferler de bize güç katacak. Onlardan da yararlanacagiz. Su anda eskiler, yeniler bugün için iyi bir baslangiç yapti” seklinde konustu.



“Bugün biz daha iyiydik”

BATE Borisov’un çok net bir oyun ezberleri oldugunu ifade eden Palut, “Kendi liglerinde uyguladiklari dominant bir oyunlari var. Açikçasi bugün biz daha iyiydik. Tabii ki hep ciddi olmak lazim. Ayni performansi bir sonraki maçta da göstermek lazim. Çünkü futbol bir momentum oyunu. Rakibe biraktiginiz zaman bu sefer onlar sizi zor durumda birakabilir. Mutlaka sonuç olarak 3 farkli dezavantajlari var. Mutlaka bir reaksiyon göstermek isteyeceklerdir. Bize düsen de burada, ciddiyetimizi koruyup kendi oyunumuzu, mücadelemizi sahaya yansitmaya devam etmek” diye konustu.

Kaynak: İHA