Halk Oyunlari Gençler Kategorisi Finali Sahinbey'de Basliyor

Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde yarin baslayacak olan Halk Oyunlari Gençler Kategorisi Türkiye Finali öncesinde düzenlenen kortej yürüyüsü büyük ilgi gördü. Vatandaslari oyunlari izlemeye davet eden Baskan Mehmet Tahmazoglu, yarismaya ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyduklarini söyledi.

Halk Oyunlari Gençler Kategorisi Türkiye Finali, yarin Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde basliyor. Sahinbey Belediyesi’nin ev sahipliginde 23-24 Temmuz tarihlerinde Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan final yarismalarinda 35 sehirden 891 yarismaci yarisacak. Yarismaya katilan takimlar kortej yürüyüsü düzenledi.

Sehreküstü Konaklari’ndan baslayip Balikli Meydani’nda son bulan yürüyüse halk oyunlari takimlari ile Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu Baskani Suat Aksu ve Vali Yardimcisi Muhammet Önder’in yani sira protokol üyeleri katildi.

Davul ve zurnalar esliginde coskuyla gerçeklestirilen kortej yürüyüsü halktan da büyük ilgi gördü. Kortej yürüyüsünde esnafi ve halki selamlayan Baskan Tahmazoglu, vatandaslari Halk Oyunlari Gençler Kategorisi Türkiye Finali’ni izlemeye davet etti.

“Ormanlari koruyup gelecege tasimaliyiz”

Baskan Tahmazoglu, oyunlara ev sahipligi yapmaktan büyük mutluluk duyduklarini söyledi.

Oyunlarda 35 sehirden 891 yarismacinin cumartesi ve pazar günü dereceye girmek için yarisacagini belirten Tahmazoglu, “Bizde kendilerine ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bütün yarismacilara simdiden basarilar diliyorum. Bu vesileyle yaz dönemine girdik. Gelecegimiz cigerimiz olan ormanlarimizi korumamiz gerekiyor. Çünkü ormanlari koruyup gelecege tasimamiz lazim. Biz Sahinbey Belediyesi olarak simdiye kadar 4 milyonun üzerinde agaç diktik. Bos alanlari agaçlandirdik ama agaçlandirilmis alanlarin da korunmasi gerekiyor. Ormanlar için daha hassas davranmaliyiz” diye konustu.

Kortej yürüyüsü sonunda “Yarinlara nefes olalim, ormanlarimizi koruyalim” pankarti açan yarismacilar orman yanginlarina dikkat çekti.

Kaynak: İHA