Bakan Kasapoglu Gençlik Ve Tarim Kampi'nin Açilisini Yapti

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Konya’nin Hüyük ilçesinde katildigi Hüyük Kirmizi Altin Geleneksel El Sanatlari Festivali’nde yapimi tamamlanan Gençlik ve Tarim Kampi’nin açilisini da gerçeklestirdi.

Hüyük meydaninda düzenlenen festivalin açilisinda kürsüye gelen Bakan Kasapoglu, yaptigi konusmada, gençligin Türkiye’nin ve insanlarin en büyük umudu oldugunu söyledi.

Bakan Kasapoglu, “Türkiye’nin gençligi, gençlerimiz, biz gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençlerimizin vicdaniyla, merhametiyle, çaliskanligiyla, yigitligiyle, cesaretiyle gurur duyuyoruz. O yüzden Türkiye’nin dört bir yaninda gençlik merkezlerimizle, gençlik kamplarimizla yurtlarimizla spor tesislerimizle her bir gencimizi her türlü imkandan faydalandirmak için bakanlik olarak, bakanliklar olarak, yerel yönetimler olarak tipki bugün oldugu gibi el ele veriyoruz. Birkaç hafta önce atletizm pistimizi hizmete almistik ve insallah birkaç hafta içerisinde Türkiye’nin ilk ve tek olimpik veledromunu hizmete alacagiz, bisiklet sporcularimiz için. Sporu sadece birkaç branstan ibaret gören bir anlayis degiliz, voleyboldan yüzmeye, yüzmeden gürese, güresten okçuluga bisiklete kadar 60’tan fazla brans için çok güzel yatirimlar yaptik ve son 20 yilda cumhurbaskanimizin liderliginde gerçeklestirdigimiz yatirimlarin meyvesini de hamdolsun birer birer topluyoruz” dedi.

Hüyük’ten, Konya’nin ilçelerinden Konya’dan nice yildizlari, sampiyonlari yetistireceklerini ifade eden Bakan Kasapoglu, “Istiklal Marsimizi tüm dünyaya dinletecek yildizlari yetistirecegiz. Gençlik merkezini hizmete alacagiz, semt sahalarini hizmete alacagiz. Hüyük’te Türkiye’nin tematik olarak ilk olan tarim kampini biliyorsunuz; 43 adet gençlik kampimiz var ve gençlerimiz bu kamplardan tamamen ücretsiz bir sekilde faydalaniyor. Bunlardan bir tanesi insaati basladi birkaç ay içerisinde gençlerimizin hizmetinde olacak. Ben bu vesile ile buradan tüm gençlerimizi Hüyük’e kampimiza davet ediyorum. Insallah bunu da hizmete almak tamamlamak amaciyla da son dokunuslarimizi da gerçeklestirecegimizi müjdesini sizlerle paylasmak istiyorum. Bizim siyasetimiz eser siyaseti. Baskalari yalanla dolanla algiyla ugrasadursunlar” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Bakan Kasapoglu, Hüyük’te yapimi tamamlanan Gençlik ve Tarim Kampi’nin açilisini gerçeklestirdi. 7 adet spor tesisinin temelinin de atildigi programda, ayni anda Hüyük Spor Salonu tadilat ve bakiminin açilisi, Gençlik Merkezi Hüyük Akademi’nin açilisi da gerçeklestirildi.

Bakan Kasapoglu, ardindan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ve diger protokolle birlikte Hüyük’e yapilacak halk kütüphanesinin de temelini atti.

Gençlik ve Spor Bakani Kasapoglu, açilis ve temel atma programinin ardindan tekbir esliginde Hüyük’ün geleneksel el sanatlarindan olan çekiçle kizgin demir dövdü.

Kaynak: İHA