Erdinç Sözer Açiklamasi 'Hakemin Performansi Rezaletti'

Maccabi Netanya mücadelesinin Gürcü hakemi Irakli Kvirikashvili’nin performansini elestiren Medipol Basaksehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, “Penaltiyi görmedi. Bence iki pozisyon var, kirmizi kart vermesi gereken. Rezalet bir performansti” dedi.

Medipol Basaksehir, UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçinda sahasinda Israil temsilcisi Maccabi Netanya ile 1-1 berabere kaldi. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Medipol Basaksehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, “Takimi tebrik etmem lazim. Ilk devre 1 gol yedik, onun ardindan 90 dakika kosmamiz gerekti. Takim o hedeften vazgeçmedi. Çok motive ve istekliydiler. Çok zor ve sert bir maç oldu. Hakemin de buna katkisi var. Hakemin performansini hiç begenmedim. Penaltiyi görmedi. Bence iki pozisyon var, kirmizi kart vermesi gereken. 5 dakika uzatti ama yerde yatmalar oldu, bence çok kisa. Rezalet bir performansti. Süper Lig’de hakemlere kiziyoruz ama övmem gerekiyor. Bununla kiyaslarsak güzel performans sergiliyorlar” cümlelerine yer verdi.

“Daha sert oynamamiz lazim”

Önümüzdeki hafta oynayacaklari rövans karsilasmasinda daha sert oynamalari gerektigine vurgu yapan Sözer, “Biz ne zaman oyunumuzu sahaya yansittik, dominant oynadik, oyunu kanatlara yaydik, pozisyon ürettik. Ikinci ve üçüncü golü bulabilirdik. Deplasmanda sert bir maç bekliyorum. Ona göre hazirlanacagiz. Orada daha baskili oynayacaklar ama bekli bize alan açilacak. Bizim de hizli oyuncularimiz var. Patrick var, Münir var. Güzel pozisyonlar çikardilar. Hangi oyuncuyu koyduysak katki verdiler. Biz kadromuza güveniyoruz. Gelecek hafta deplasmanda gidip turu almak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Her oyuncunun potansiyeli ve yetenegi var”

Deplasmanda nasil bir kadro çikaracaklari yönünde gelen bir soruyu ise tecrübeli antrenör, “Idmanlara bakacagiz. Bu maçi analiz edip kendimizi deplasmana hazirlanacagiz. Ilk 11’e böyle basladik. Maçtan önce düsündügümüz hamleleri de gerçeklestirdik. Münir, Patricki, Ömer katki sagladi. Her oyuncunun potansiyeli ve yetenegi var. Onu degerlendirmeye çalisacagiz” diye cevaplandirdi.

Kaynak: İHA