Hakkarili Sporculardan Tarihi Basari

Hakkarili sporcular, Yozgat’in Çekerek ilçesinde düzenlenen Dünya Grand Prix R4 Yarislarinda tarihi bir basariya imza attilar.

Yozgat’in Çekerek ilçesinde düzenlenen Dünya Grand Prix R4 Yarislarinda, Hakkari Doga Sporlari Rafting Spor Kulübü; ilk gün Sprint Yarisinda Mix kategorisinde dünya üçüncüsü, ikinci gün Slalom Yarisinda dünya birincisi, üçüncü gün Mix kategorisinde Nehir Inisi Yarisinda dünya ikincisi, Genel Klasman Dünya Grand Prix Rx Yarisinda ise dünya ikincisi oldu.

Hakkari Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim, Yozgat’in Çekerek ilçesinde düzenlenen Dünya Grand Prix R4 Yarislarinda, Hakkari Doga Sporlari Rafting Spor Kulübü’nün büyük basari elde ettigini söyleyerek, “Sporcularimiz 5 altin, 10 gümüs, 5 bronz madalya ile yarisi tamamladilar. Ilimiz sporculari artik hem ulusal hem de uluslar arasi arenada birçok bransta basari elde etmeye basladilar. Doga sporlarinda, salon sporlarinda, ferdi ve takim olarak güzel sonuçlar aliyoruz. Sporcularimizin buralara gelmesinde özelikle son dönemlerde tesislesmenin ilimizde yogun bir sekilde devam etmesi, sporcularin antrenman yapabilecekleri alternatif alanlarin olusturulmasinin büyük etkisi var. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonrada sporcularimizin ve antrenörlerimizin yaninda olup, onlari desteklemeye devam edecegiz. Ben bu güzel yolda bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen basta Gençlik ve Spor Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Vali ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik’a, Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci’ya ve tüm paydas kurumlara, spor kulüplerimize, antrenörlerimize ve sporcularimiza tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA