TEKNOFEST Türkiye Dron Sampiyonasi 2. Etabi Sinop'ta Basladi

TEKNOFEST Türkiye Dron Sampiyonasi 2. Etap yarismalari Sinop’ta basladi. 2-3 Temmuz’daki elemeyi geçen 24 sporcu Artvin’de düzenlenecek 3. etaba katilmaya hak kazanacak.

Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST Karadeniz için hazirliklar sürüyor. STM’nin yürütücülügünü yaptigi Türkiye Drone Sampiyonasi 2. Etabi Sinop’ta 32 sporcunun katilimi ile basladi.

2 Temmuz’da Sinop Atatürk Kapali Spor Salonu hali sahasinda baslayan siralama yarislarinda 1,5 saniyede 200 km hiza ulasabilen cihazlarla yarisan Türkiye’nin en hizli dron pilotlari hünerlerini sergiledi.

Elemeler öncesi sporcularla sohbet eden Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, cihazlar hakkinda yarismacilardan ve teknik ekipten bilgiler aldi. Bir sporcunun ricasi üzerine ‘droncu pozu’ veren Vali Karaömeroglu, ardindan sahaya girerek parkuru inceledi. Açilis seremonisinde konusan Vali Karaömeroglu, IHA, SIHA, TIHA, Bayraktar gibi insansiz hava araçlarinin fikir babasi olan Selçuk Bayraktar’a minnet duygularini dile getirdi. Karaömeroglu, “Birinci etap yarismalarinin ardindan 48 sporcunun arasindan ikinci etapta yarismaya hak kazanan 14 farkli ilden gelen 32 sporcumuzu, hakemlerimizi ve teknik ekibimizi spor kenti Sinop olarak anilan ilimizde agirlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Essiz cografyamizi teknolojiyle harmanlayacak olan yarislarda Türkiye’nin en hizli dron pilotlarinin amansiz mücadelesini heyecan içerisinde takip edecegiz. Böyle önemli bir organizasyona ev sahipligi yapmanin gururunu yasiyor, bu güzel organizasyon için çesitli illerden Sinop’a gelen tüm sporcu ve teknik ekibimize basarilar diliyor, müsabakalarin centilmence, sorunsuz geçmesini diliyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan protokol, start verilen siralama yarismalarini tellerin arkasindan izledi. 3 Temmuz Pazar günü 2. etabin final yarislari oynanacak ve elemeyi geçen 24 sporcu, 19-21 Agustos’ta Artvin’de düzenlenecek 3. etaba katilmaya hak kazanacak. Samsun TEKNOFEST’te düzenlenecek final etabinin ardindan birinci ve ikinci olan sporcular ise World Drone Cup’a katilmaya hak kazanarak Türkiye’yi temsil edecekler.

Kaynak: İHA