Taekwondo Milli Takimi'na En Çok Sporcu Veren Kulüp ABB Spor Kulübü Oldu

Ankara Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo Takimi, Taekwondo Milli Takimi’n aen çok sporcu veren kulüp oldu.

Türkiye Taekwondo Federasyonu 2022 yili faaliyet programinda yer alan Yildizlar Türkiye Taekwondo Sampiyonasi 14-20 Haziran tarihleri arasinda Nadir Özsoy Yildizlar Türkiye Taekwondo Sampiyonasi adi altinda Sivas’ta yapildi. Sivas Taha Akgül Spor Salonu’nda yapilan sampiyonaya 75 ilden 851 kulübe bagli 2 bin 500’ün üzerinde sporcu katildi.

Nadir Özsoy Yildizlar Türkiye Sampiyonasi’nda Ankara Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü, 65 kilo Ahmet Bogaçhan Ceylan altin, 55 kilo Sila Irmak Uzunçavdar altin, 45 kilo Emre Talha Evin gümüs ve 37 kilo Bilge Nur Karakurt bronz olmak üzere sampiyonada iki altin, bir gümüs ve bir bronz madalya kazandi.

Bu sonuçla beraber Ankara Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Taekwondo Takimi, Yildizlar Dünya Tekvando Sampiyonasi’nda yarisacak olan Yildizlar Milli Takimi’na üç sporcu vererek Milli Takim’a en çok sporcu veren takim oldu.

Müsabakalarin ardindan açiklamalarda bulunan Ankara BBSK Taekwondo Teknik Direktörü Ali Ihsan Negiz, "Gençler Milli Takimi’na en çok sporcu veren takim olduktan sonra Yildizlar Milli Takimi’nda da bu unvani korumak bizi oldukça mutlu etti. Bulgaristan’da düzenlenecek olan Dünya Taekwondo Sampiyonasi’nda kulübümüzden toplamdan alti sporcumuz yarisacak. Sporcularimizin her birinin kisisel dereceleri ve basari öyküsü çok güçlü. Ülkemize dünya sampiyonluklari getirecegimize inaniyorum" dedi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü Baskani Cevdet Toptas ise, "Ulusal olarak yakaladigimiz basari ivmemizi Avrupa ve dünya sampiyonalarinda madalyalarla taçlandirmak istiyoruz. 19-22 Mayis-2022 tarihleri arasinda Ingiltere’de düzenlenen Para-Taekwondo Avrupa Sampiyonasi’nda sporcumuz Nurcihan Ekinci Avrupa sampiyonu olmustu. Önümüzdeki ay Bulgaristan’da yapilacak olan 2022 Yildizlar ve Gençler Dünya Taekwondo Sampiyonasi’nda ülkemize altin madalyalar getirip tekrar Istiklal Marsimizi okutarak bayragimizi dalgalandirmak istiyoruz. Sporcularimiza dünya arenasinda basarilar dileriz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA