MKE Ankaragücü'nde Olaganüstü Genel Kurul Basladi

MKE Ankaragücü’nde gerçeklestirilen Olaganüstü Genel Kurul’unda MKE Ankaragücü Spor Kulübü Baskani Faruk Koca takimin transfer yasaginin olmadigini belirtti.

MKE Ankaragücü’nün Olaganüstü Genel Kurul’u ATO Congresium’da gerçeklestiriliyor. Genel kurula Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yilmaz, Ankara ilçe belediye baskanlari katildi.

Divan kurulu baskani Asker Çatak ve üyelerinin seçilmesinin ardindan kongre üyelerine seslenen MKE Ankaragücü Baskani Koca, “Nisan ayinda spor yasasi çikti. Bu spor yasasinin getirdigi zorunluluklardan dolayi olaganüstü genel kurul yapiyoruz” dedi.



“Ankaragücü’ne katki saglamalari için teklifte bulunduk”

Düzenlenen genel kurulda yönetim kadrosunda da güçlendirme yapilacagini kaydeden Koca, su ifadelere yer verdi:

“Genel kurulu yapmisken seçimli yapmak istedik. Yönetim kadrosunu biraz daha güçlendirmek için bazi çalismalar yaptik. Ankara’nin dinamiklerinden, is dünyasindan, sivil toplum kuruluslarindan Ankaragücü’ne katki saglamalari için teklifte bulunduk. Sag olsun bizi kirmadilar. Bu ekibin Ankaragücü’nün gelecegine ciddi katki saglayacagina inaniyorum.”

“Ankaragücü’nün transfer yasagi yok, transfer tahtasi açiktir”

Ankaragücü’nün transfer yasaginin olmadigini ve yeni transferlerin hizla devam edeceginin altini çizen Koca, “Sizin huzurunuzda ilan ediyorum. Ankaragücü genelde transfer yasaklariyla anilir. Bu saatten sonra Ankaragücü’nün transfer yasagi yok, transfer tahtasi açiktir. 19 Mayis Stadi’nin yapilmasi birinci önceligimizdi. Sampiyonluk kutlamasini 19 Mayis Stadi’nin yerinde yaptik. Kutlamaya Cumhurbaskani Yardimcimiz da geldi, müjdesini verdi. Stadin ihalesi yapildi. 45 bin kisilik, temeli yakinda atilacak. Ihalesi yapildi, su anda santiye kuruluyor. Kapasite 50 bine de çikabilir. Türkiye’nin en iyi stadi, hatta dünyanin sayisi statlarindan olacak” ifadelerini kullandi.

“Ankaragücü, Ankara’nin en büyük markasidir”

Genel kurulun yapildigi salonda Ankaragücü’nün Ankara’nin en büyük markasi oldugunu aktaran Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Yavas, “Biz yönetime geldikten sonra Ankaragücü’nde bir yönetim degisikligi olmustu. O zaman kendileri ile yaptigim görüsmede yönetim kurulunda kim görev alirsa alsin bizim için her kim olursa olsun Ankara Büyüksehir Belediye Baskani olarak Ankaragücü’nün tüzel kisiliginin önemine deginmistim. Baskan Koca’nin da söyledigi gibi Ankaragücü, Ankara’nin en büyük markasidir” diye konustu.



“Ankaragücü söz konusu olunca bizim partimizde Ankara oluyor”

Cumhuriyetin 100. yilinda bir baskent takiminin sampiyon olmasi hedefinin olmasi gerektigini vurgulayan Yavas, “Ankaragücü’nün mutlaka siyaset üzeri olmasi gerekiyor. Elbette birçok meslektasimin da böyle baktigini biliyorum. Bizim görüsümüzde bu yönde oldugu için Ankaragücü söz konusu olunca bizim partimizde Ankara oluyor. Bütün belediye baskanlari ile hep 100. yillari kutladik. Cumhuriyetin de 100. yili geliyor. Bizim Ankaragücü’nün cumhuriyetin 100. yilinda sampiyon olmasi gibi bir hedefinin olmasi gerekiyor. Bunun için de tüm Ankara’yi ayaga kaldirmamiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA