Kirkpinar'da Gergin Anlar Ortalik Bir Anda Karisti, Baspehlivan Yilmaz, Duali Çayira Veda Etti

Edirne’de düzenlen 661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde ’kirmizi kartla’ rakibine yenilen Baspehlivan Saban Yilmaz, haksizliga ugradigini iddia ederek, duali çayira veda ettigini açikladi.

Edirne’de bu yil 661’incisi düzenlenen Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde kiyasiya mücadele yasaniyor. Ögle saatlerinde kura çekiminin ardindan 54 baspehlivan duali çayira çikip rakiplerine karsi mücadele sergiledi. Ilk turda rakiplerini yenen baspehlivanlar, ikinci tura yükseldi.

Ikinci tur kura çekimlerinde baspehlivan Saban Yilmaz ile Tanju Gemici eslesti. Hakem heyeti tarafindan Yilmaz’a önce sari ardindan kirmizi kart verildi.

Zaman zaman gergin anlarin yasandigi er meydaninda, Baspehlivan Yilmaz, hakem heyetinin yanina çikmak için demirlere tirmandi. Çevik Kuvvet polisleri yogun güvenlik önlemi alirken, Yilmaz’in sevenleri de yogun kalabalik olusturdu. Gergin anlarin yasandigi esnada, polis ekipleri Saban Yilmaz’i sakinlestirmek için yogun çaba sarf etti. Bu esnada seyirciler de hakem heyetine sise ve benzeri maddeler atti.

Er Meydani’nda kispetini söken Saban Yilmaz, duali çayira veda ettigini ve haksizliga ugradigini söyledi.

Yilmaz konusmasinda su ifadelere yer verdi:

"Beni sevenlerden razi olsun. Saban Yilmaz’a haklarini helal etsinler. Ben 45 yasindayim bak hala güresiyorum. Ben çolugumdan çocugumdan fedakarlik yaptim kamplara girdim. Burada gecemizi gündüzümüze kattik. Ilk sari kart nasil verilir agzimin içine bakin. Paçami çözüyorum, esyalarimi birakiyorum ve yasi 50’ye kadar uzatsalar ben güresmiyorum."

Kaynak: İHA