Istanbul Bogazi'nda 25. Kez Düzenlenen Yat Yarislari Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Denizcilik ve Kabotaj Bayrami çerçevesinde Kabotaj Kupasi Yat ve SportsBoat Yarisi Istanbul Bogazi’nda düzenlendi. Düzenlenen yarista yelkenler kiyasiya mücadele ederken, bogazda renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) çatisi altinda, Moda Deniz Kulübü ve Türkiye Açikdeniz Yaris Kulübü (TAYK) is birligiyle bu yil 25. kez düzenlenen yat yarislari Istanbul Bogazi’nda gerçeklesti. Miles&Smiles/Moda Deniz Kulübü Kabotaj Kupasi Yat ve SportsBoat Yarisi adiyla gerçeklesen yarisin starti Çiragan Sarayi önünden verildi.

Istanbul Bogazi’nin serin sularinda birinci olmak için kiyasiya mücadele eden 34 tekne, mücadelelerin ardindan yine Çiragan Sarayi’nda finise ulasti.

"Tüm yarisçilarinin rüzgarlari bol pruvalari neta olsun"

Etkinlige iliskin açiklama yapan Moda Deniz Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Aslihan Aydinlik, "Moda Deniz Kulübü ve TAYK isbirligi ile Moda Deniz Kulübü Kabotaj yarisindayiz. 1926 yilinda Kabotaj Hakki Türkiye’de elimize geçiyor ve bunun sayesinde Türk limanlari arasinda sadece Türk bayrakli gemiler ticaret yapabilir hale geliyor. Bu da hem Türk ticaretinin hem de ekonomisinin bu noktada gelismesine ve Türk denizciliginin ve Türk filosunun gelismesinde çok büyük katki sagliyor. Ümit ediyorum ki bundan sonraki süreçte hem Türk denizciligi hem de bizim TAYK ile yaptigimiz isbirligi devam eder. Tüm yarisçilarinin rüzgarlari bol pruvalari neta olsun" dedi.



"Sporcularimiza destek vermeye davet ediyoruz"

Moda Deniz Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Can Yurdakul ise, "Bu sene 25’incisi düzenlenen Kabotaj Bayrami Yarisi Kupasi aslinda çok güzel destekçiler var. Moda Deniz Kulübü olarak bu sene yarismaya destek veriyoruz ve aslinda denizcilige destek veriyoruz. Böyle günler önemli. Sporcularimiza destek vermeye davet ediyoruz, tüm markalarimizi. Biz kurumlar, dernekler olarak yarismalara destek olsak da Türk sporu adina, Türk denizciligi adina da markalarin bu konu ile ilgili adim atmalari çok önemli" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA