Avrupa 3.'Sü Sariçiçek Memleketinde Törenle Karsilandi

Italya’nin Roma kentinde düzenlenen U20 Avrupa Sampiyonasinda 3’ü olan Yüksel Sariçiçek, memleketi Sivas’in Zara ilçesinde törenle karsilandi.

20 Yas Alti Avrupa Güres Sampiyonasi’nda ülkemize bronz madalya kazandiran Sariçiçek, 77 kiloda Macar rakibi Rajmund Zurai’yi 7-4 maglup ederek Avrupa üçüncüsü olmasindan dolayi Zara ilçesi çevreyolunda ilçe halki tarafindan karsilandi.

Karsilama sonrasi Zara ilçe stadyumunda devam eden programda konusan Belediye Baskani Fatih Çelik, "Öncelikle kulübümüzün kurulusundan bugüne emegi bulunan belediye baskanlarimiza, hocalarimiza tesekkür ediyorum. Insallah Yüksel kardesimizde Avrupa, Dünya Sampiyonlugunu dört ay sonra daha genis çerçevede hem ilimizde ve hem ilçemizde kutlamis olacagiz." dedi.

Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Hamza Ergüt ise, "Ögrencilerimizi yetistirip böyle Avrupa’da ve dünyada Türk Bayragini dalgalandirdiklarini gördügümüz zaman Çok büyük onur duyuyoruz. Tabi ki bu isler de kolay olmuyor. Zahmetli, yillari aliyor bir sporcumuzun Avrupa’da, dünyada madalya alabilmesi. Yüksel’de bunu hak etti, çok çalisti. Çok emek verdi. Emeginin neticesini de aldi. Kendisini kutluyorum." diye konustu.

Milli Güresçi Yüksel Sariçiçek de disiplinli ve uzun süren kamp döneminin ardindan basariyi yakaladigini, müsabakalarin sampiyonu olmak istedigini ama saniyelik hatayla ülkemiz adina bir sampiyonlugu ertelemek zorunda kaldigini ifade etti.

Bu basari için uzun yillarini verdigini de dile getiren Sariçiçek, ailesine, hocalarina ve üzerinde emegi olan herkese tesekkürlerini sundu.

Törenin ardindan Sariçiçek’i Kaymakam Meriç Dinçer ve Belediye Baskani Fatih Çelik makamlarinda konuk ederek ödüllendirdi.

Ailesinin ve yakinlarinin yani sira Milli Sporcuyu karsilamaya Zara Belediye Güres Spor Kulübü, Zara Spor FK yöneticileri, Rize Çaykurspor ve TEIAS Spor Kulübü antrenör ve güresçileri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA