Jorge Jesus Açiklamasi 'Kim Min-Jae Transferi Bizim Için Agir Bir Darbe Oldu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, yarin aksam deplasmanda oynanacak Dinamo Kiev maçi öncesi açiklamalarda bulunarak, “Sampiyonlar Ligi bizim için büyük önem arz ediyor” dedi. Deneyimli teknik adam Kim Min-jae’nin transfer olacak olmasini ise kendisi için sürpriz oldugunu ve takim için agir bir darbe oldugunu ifade etti.

Fenerbahçe, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçinda Polonya’da Dinamo Kiev ile karsilasacak. Maç öncesi Teknik Direktör Jorge Jesus ve Attila Szalai basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Maçin oynanacagi Miejski Stadi’nda düzenlenen basin toplantisinda ilk olarak söz alan Attila Szalai, yarin oynanacak karsilasmayla ilgili, “Yarinki maç için sabirsizlaniyoruz. Çok basarili bir hazirlik dönemi geçirdik. Yogun antrenmanlar yaptik, iyi hazirlik maçlari oynadik. Bu maça haziriz. Yarin oynayacagimiz ilk resmi maç için sabirsizlaniyoruz. Teknik heyetimiz rakibimizi bize en iyi sekilde anlatti. Onlardan neler beklememiz gerektigini, nasil taktiklerle oynadiklarini, iyi ve kötü yönlerini söylediler. En iyi sekilde bu maça hazirlandik. Rakibimizi iyi biliyoruz” degerlendirmesini yapti.

Tüm takimin UEFA Sampiyonlar Ligi’ne katilmanin önemini bildigini aktaran Szalai, bu sezon büyük hedefleri oldugunu da sözlerine ekledi. Macar stoper, “Herkes sabirsizlikla maç anini bekliyor. Herkes ilk maç için çok mutlu. Herkes biliyor ki Sampiyonlar Ligi bizim için büyük önem arz ediyor. Grup asamasina kalmak istiyoruz. Bu sezon büyük hedeflerimiz var. Bunun için iyi çalismamiz gerekiyor. Yarin ki maçi dört gözle bekliyoruz” dedi.



Jorge Jesus: “Pozitif düsünceye sahip kaliteli bir takim olusturmak istiyoruz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçi ile ilgili görüslerini aktararak, "Kurada bize Sampiyonlar Ligi’nde çok tecrübeli bir rakip çikti. Güçlü bir takim. Ben onlari iyi taniyorum çünkü geçen sene onlara karsi oynadim ve iyi taniyorum. Zor anlar olacaktir ama iyi çalistik. Onlarin kalitesine sahada en iyi sekilde cevap vermek istiyoruz. Rakibimizin oyuncularinin yüzde 70-80’i Ukrayna milli takim oyunculari. Yaklasik 4-5 haftadir takimla birlikte çalisiyoruz. Yavas yavas birbirimizi taniyoruz. Bizler oyunculari, oyuncular da bizlerin onlardan neler istedigini anlamaya çalisiyor. Pozitif düsünceye sahip kaliteli bir takim olusturmak istiyoruz. Bu da bize özgüven veriyor. Rakibimiz Dinamo Kiev’in yaklasik 4-5yildir birlikte oynadigini biliyoruz. Biz sadece 4-5 haftadir antrenman yapiyoruz” ifadelerini kullandi.

Ukrayna’da yasananlar hakkinda da konusan deneyimli teknik adam, “Ukrayna’da olanlari hepimiz biliyoruz. Bütün dünya biliyor. Umarim yarinki maç sadece sportif çerçevede geçer, farkli seyler konusulmaz. Hepimiz orada olanlara saygi duyuyor, acilarini paylasiyoruz. Ukraynali oyuncular muhakkak duygusal anlamda kendilerini güçlü hissediyordur ki yarin sahada ülkeleri adina pozitif bir maç çizebilsinler” seklinde konustu.



“Takimlari ayni seviyede görüyorum”

Dinamo Kiev’in Teknik Direktörü Lucescu’nun yabanci teknik direktörler arasinda bir sembol oldugunu aktaran Jesus, sunlari söyledi:

"Sadece tecrübeli bir teknik adam degil, ayni zamanda futbol adina çok bilgili biri. Kalitesini gittigi her takimda göstermis bir teknik direktör. Sampiyonlar Ligi’nde de çok tecrübesi var, ayni benim gibi. Geçen sene Sampiyonlar Ligi’nde karsilastik. Dolayisiyla bizim fikirlerimizi iyi biliyor. Teknik heyetleri geçen seneki takimimizla nasil oynadigimizi analiz ettiler. Biz de o zaman nasil oynadiklarini ve simdi nasil oynadiklarini analiz ettik. Takimlari ayni seviyede görüyorum.”

“Min-jae transferi bizim için agir bir darbe oldu”

Kim Min-Jae ile ilgili soru hakkinda konusan Jorge Jesus, “Min-jae konusu benim için sürpriz oldu, maçtan 3 gün önce bu durum gerçeklesti. Bildigim kadariyla Fenerbahçe su anda bu durumda bir sey yapamiyor. Çünkü onunla ilgilenen kulüp kontratindaki çikis maddesini ödeyecek. Dolayisiyla o konuda kulübün yapabilecegi bir sey yok. Bizim için agir bir darbe oldu diyebilirim çünkü özellikleriyle gerçekten önemli bir oyuncuydu sistemimizde. Ama takimimizda baska kaliteli oyuncular da var. Biz takimimizdaki diger oyunculara da güveniyoruz. Ama Min-Jae’nin sahip oldugu özellikleri de inkar edemeyiz” yanitini verdi.

Rakiplerini iyi tanidigini ve geçen seneki kadrolarindan sadece 2 isimle yollarin ayrildigini hatirlatan Jesus, son karsilasmada oldugu gibi yine Lucescu’ya karsi sahadan mutlu ayrilmak istedigini belirterek, “O maça dair her seyi hatirliyorum. O maça dair yaptigimiz bütün çalismalari hala elimizde sakliyoruz. Çok fazla yeni bir sey oldugunu düsünmüyorum, bizi sasirtacak bir durum olacagini düsünmüyorum. Geçen seneden 2 oyunculari gitti. Takiminin yüzde 80’i ayni. Çok büyük bir yenilik olacagini düsünmüyorum. Lucescu’nun futbolda göstermis olduklarindan dolayi ona büyük bir saygi duyuyorum. Iyi bir arkadasligimiz var. Umarim geçen sene oldugu gibi bu sefer de sahadan mutlu ayrilan taraf ben olurum” dedi.



Dünya Fenerbahçeliler gününü kutlayan Jorge Jesus, sözlerini söyle tamamladi:

“Dünya Fenerbahçeliler Günü’nü kutluyorum. Tarihi büyük bu kulübün özel günü. Hem Fenerbahçe taraftari hem de Türkiye için önemli bir gün. Alinacak bir galibiyet çok önemli olur ama 2 takim arasinda dengeli bir güç dengesi oldugunu düsünüyorum. Fenerbahçe’deki çogu oyuncu daha önce Sampiyonlar Ligi’nde oynamadi, Fenerbahçe de uzun yillardir Sampiyonlar Ligi’nde yok. Bu onlar için bir avantaj olabilir ama biz istek ve kararliligimizi gösterir, taktiksel anlamda iyi organize olabilirsek onlari sasirtabilecegimizi düsünüyorum.”

Kaynak: İHA