Firat Arslan'in Rakibi Havlu Atti

15 Temmuz gecesi Almanya’nin Wuppertal kentinde ringe çikan Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek Dünya Sampiyonu Firat Arslan’in Arjantinli rakibi Juan Rodolfo Juarez, iki raunt dayanabildi.

Türk profesyonel boksör Firat Arslan’in rakibi sporcunun güç, teknik ve tecrübesi karsisinda iki kez diz çöktü. Karsilasmaya sakin bir ruh haliyle baslayan Firat Arslan, ilk rauntlarda rakibini analiz ederek, zayif noktalarini bulmak için hamleler yapti. Bu durumu lehine degerlendiren rakip, arka arkaya yumruklar savurmaya basladi.

Sporcumuzun sert karsiliklar veremedigini ve daha çok savunmada kaldigini gören rakip daha agresif bir sekilde hücuma basladi.

Ilk rauntta rakip puan olarak önde gözüküyordu. Ikinci raunda gelindiginde Arjantinli rakip Juan Rodolfo Juarez’in çenesine sert bir sol krose indiren Firat Arslan, yere serdi. Aldigi darbenin etkisiyle kendine gelmekte zorlanan rakip tekrar toparlanip maça devam etmeye çalisti. Karsilikli hamlelerin ardindan rakibinin kara cigerine sert bir yumruk daha indiren Firat Arslan, Arjantinli Juarez’i bir daha ayaga kalkamayacak sekilde tüketmeyi ve yere sermeyi basardi.

Firat Arslan: “Planladigimizi sahaya yansittik”

Karsilasmadan önce ekibiyle birlikte gelistirdikleri taktigin aynisini ringde uygulayabildikleri için sonuçtan memnun oldugunu vurgulayan Firat Arslan, “Karsilasma öncesi korona olmama ragmen iyi bir hazirlik dönemi geçirdim. Antrenmanda verdigim emeklerin karsiligini ringde alabilmenin mutlulugunu yasiyorum. Güzel bir galayi, iyi bir zaferle sonlandirdigimiz için de ayrica mutluyuz. Menajerim Deniz Gemici Serrano, isini çok iyi yapiyor. Ayni galada sporcusu Hektor Hernandez WBA Avrupa Sampiyonu oldu. Dokuzuncu ayda yine benim menajerligini yaptigim basarili boksörümüz Hüseyin Cinkara benimle ayni galada maç yapacakken korona olmasi nedeniyle dokuzuncu aya ertelenen karsilasmasinda, WBA Uluslararasi sampiyonluk kemeri için ringe çikacak. Bize destek veren herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.

Sporcunun basin danismani Vedat Alyaz da sonuçlardan memnun olduklarini belirterek, "Bu zafer bizi dünya siralamasinda bulundugumuz altinci siradan daha yüksege çikaracaktir bu da ülkemiz adina ayri bir gurur kaynagidir. Mayis ayinda dev bir gala ile tüm dünyanin dikkatini çekmek için planlar yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA