Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Ve Bakan Kirisci, Yozgat'ta Rafting Yapti

Yozgat’in Çekerek ilçesinde düzenlenen Uluslararasi Rafting Türkiye Grand Prix’si açilisinda Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ile Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, yapay rafting parkurunda rafting yapti.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ve Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Türkiye Rafting Federasyonu ev sahipliginde 16-20 Temmuz tarihlerinde Yozgat’in Çekerek ilçesinde ilk kez düzenlenecek olan Uluslararasi Rafting Türkiye Grand Prix´si (Uluslararasi Kulüpler Kupasi) açilisini gerçeklestirdi.

Organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanligi, Tarim ve Orman Bakanligi, Türkiye Rafting Federasyonu ve Çekerek Belediyesi isbirliginde ilçede olusturulan yapay rafting parkurunda düzenlenecek turnuvada Italya’dan 2, Kazakistan’dan 3, Gürcistan’dan 2, Ermenistan’dan 1 ve Türkiye’den 30 takim olmak üzere 350’ye yakin sporcu basarili olabilmek için ter dökecek. Sporcularin yani sira antrenör, hakem ve teknik ekiplerin de katilacagi sampiyonanin bölgeye sportif, kültürel ve ekonomik anlamda önemli bir deger katmasi hedefleniyor.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ve Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, açilisini yaptiklari parkurda rafting yaparak Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci’dan parkur hakkinda bilgi aldi.

Parkurun muhtesem oldugunu vurgulayan Oktay yaptigi açiklamada, "Su anda ’Dünyada 2. Mükemmeliyet Merkezi Sertifikasi’nin verildigi yer. Rafting yapan sporcularimiz da bunun farkindalar. Biz de Sayin Bakanimizla sadece denemeye çalisacagiz. Ben tüm sporcularimiza buradan hayirli olsun diyorum, basarilar diliyorum. Zaten yarin da yine Gençlik ve Spor Bakanimizla sizleri izlemeye gelecegiz. Yarin rafting için daha genis bir zaman ayiracagiz, sizlerle birlikte olacagiz. Tekrar hayirli olsun, emegi geçenlere tesekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: İHA