Akbalik Yagli Güresleri Baspehlivani Serhat Gökmen Oldu

Sakarya’nin Akyazi ilçesinde 57. kez düzenlenen Akbalik Yagli Güresleri’nin finalinde, Serhat Gökmen, Ismail Koç’u yenerek baspehlivan oldu. Baspehlivan Gökmen, “Çocuklugumda buraya besledigim bir hayranlik vardi, Allah’a sükür bugün burada kemer nasip oldu” dedi.

1956 yilindan itibaren devam eden ve pandemi sebebi ile 3 yil aranin ardindan bu yil 57.’si düzenlenen Tarihi Akyazi Akbalik Yagli Güresleri kiran kirana mücadelelere sahne oldu. 34’ü baspehlivan olmak üzere toplam 600 pehlivan er meydaninda 14 kategoride mücadele etti. 661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nde baspehlivanlik kazanan Cengizhan Simsek ile birçok önemli pehlivanin da yer aldigi güreslerde sporcular, baspehlivanlik için ter döktü.

661. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri baspehlivani Cengizhan Simsek, 2’nci turda Süleyman Aydin ile mücadelesinde sakatlanarak yarislardan çekildi. Final mücadelesinde Serhat Gökmen, rakibi Ismail Koç’u yenerek 57. Akbalik Yagli Güres baspehlivani oldu. Programin tamamlanmasinin ardindan protokol üyeleri, dereceye giren güresçilere madalya ve kupalarini verdi. Baspehlivan Gökmen, Baskan Soykan’in elinden altin kemeri aldi.

Baskan Soykan: "Vatandaslar yogun ilgi gösterdi"

Akyazi Belediye Baskani Soykan, "Halkimizin yogun ilgisi var, ata sporumuzu seviyorlar. Bizde elimizden geldigince hem gürese hem de güresçiye destek olmak adina hem de hemsehrilerimizi memnun etmek adina insallah bu yil düzenlemeye basladik ve görevde oldugumuzca düzenlemeye devam edecegiz. Bekliyorduk böyle bir yogun katilimi. Çok popüler güresçiler de var. Türkiye’de yanilmiyorsam toplam 60 tane baspehlivan var ve 41 tanesi bugün burada. Gürese ilgi duyan herkes yogun ilgi gösterdi. Yapilan organizasyonlara halkimizin ilgisi bizleri mutlu ediyor. Bundan sonra daha gelistirip artirarak Akbalik Güresleri’ni eski günlerine kavusturacagiz insallah. Bundan sonraki güreslerimizi Kirkpinar’in öncesinde yaparak, canli ve diri tutmaya devam edecegiz insallah” dedi.



Baspehlivan Serhat Gökmen: "Allah’a sükür bugün burada kemer nasip oldu”

57’nci Akbalik Yagli Güresleri Baspehlivani Serhat Gökmen ise "Baskanimiza ilk önce tesekkür ederiz böyle bir organizasyonu yaptigi için. Çocuklugumda buraya besledigim bir hayranlik vardi, Allah’a sükür bugün burada kemer nasip oldu. Kirkpinar’da bu sene erken yenildik, kemer niyetimiz vardi. Bizi destekleyenlere tesekkür ederim. Hedefimiz altin kemer insallah takim arkadaslarima, ustalarima tesekkür ederim. Insallah güzel mücadeleler olmustur ve seneye kemerin devamini istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA