Yüksek Irtifa Kamp Merkezi Bu Sene De Futbol Takimlarinin Gözdesi Oldu

Yüksek Irtifa Kamp Merkezi ve lüks otelleriyle beraber Erzurum, bu sene de futbol takimlarinin gözde kamp merkezi durumunda. Birçok futbol kulübü yeni sezon hazirliklari için Erzurum’da kamp yapiyor.

Erzurum Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ve Türkiye’nin önde gelen kamp merkezlerinden bir tanesi olan Erzurum Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, bu sene de futbol takimlarinin gözdesi durumunda bulunuyor. Rakim seviyesinin yüksek olmasi ve lüks otellerin sagladigi imkanlar dogrultusunda kamp sürecini Erzurum-Palandöken’de geçirmek isteyen kulüpler, yeni sezon hazirliklarini da yüksek irtifa kamp merkezinde bulunan sahalarda gerçeklestiriyor. Bu sene de çogu futbol takiminin kamp yapmak için Erzurum’u seçtigini belirten Otel Müdürü Ömer Akçay, su anda Süper Lig’den 3 takimin Erzurum’da oldugunu, bununla beraber Ümraniyespor’un da Erzurum’a gelecegini belirtirken, 1., 2. ve 3. liglerden toplamda 40 futbol takiminin Erzurum’da kamp yapacagini söyledi.



Akçay, “Palandöken’de 20 Haziran itibariyle Yüksek Irtifa Futbol Kamp Merkezi yogunlasmaya basladi.

Su anda Hatayspor, Giresunspor, ve Konyaspor buradalar. Bayram sonrasiyla beraber Giresunspor ile Hatayspor burada devam edecek. Ümraniyespor geliyor. Bununla beraber Çaykur Rizespor geliyor ve bilumum takimlar gelmeye basladi.

Bu yil Erzurum Palandöken’de 40’a yakin takimi insallah kamp yaptiracagiz, su anda planlamalar o yönde. Bunlar Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig takimlari. Bununla beraber de en önemli figür Türkiye Futbol Federasyonu’nun hoca adaylari, antrenör kurslari ve seminerleri burada devam ediyor. 1 Haziran’da baslamisti ve yine Türkiye Futbol Federasyonu’nun bölgesel amatörlerde register diye büyük bir kampi olmustu. Büyük bir turnuvasi olmustu, onlar da devam ediyor. Eylül 20’ye kadar Erzurum’da futbolla yasamaya devam edecegiz” dedi.

Futbol takimlarinin Palandöken’i tercih etme sebeplerinin havasi ve sahalarindan dolayi oldugunu ifade eden Ömer Akçay, “Simdi Erzurum’un en büyük özelligi 17 tane hazir çim, dogal futbol sahamiz var. Bu noktada Erzurum Büyüksehir Belediyesi’ne minnettariz. Büyüksehir belediyesi, profesyonel ekibiyle inanilmaz bakiyorlar. Bununla beraber ulasimin kolayligi, dogal klima dedigimiz havanin maksimum 26, 27 dereceye çikmasi ve kuru havayla beraber aksamlari inanilmaz serin oluyor. Futbol takimlari da bu noktada tercih sebebini Palandöken’den yapiyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA